Dr. Michael Laitman

A hely ahol egyek vagyunk

Kérdés

 Mi az a csepp, amellyel ki kell egészítenem a vágyamat, amely ez által egészségessé válik, és elvisz engem valahova?  

Válasz

Valakinek a vágya, csak az ő vágya, ezért valóban egyesíteni kell más vágyakkal. Ez az, ahol az egész probléma rejtőzik, nem megfelelően lépünk egységre. A szétforgácsolt egyéni erők bőségesen rendelkezésre állnak, közben pedig a az egység kollektív ereje nem.  

Mindenki olvassa az összes könyvet, ismer minden divatos eszmét, érti a forrásokat, dolgozik a csoportban, terjeszti a kabbalát és részt vesz a konvenciókon, kongresszusokon. Azonban a kérdés az, hogy építünk olyan helyet, ahol a magasabb fokozatunk feltárulhat? Ez a hely, a mi összekapcsolt vágyunk. Az összekapcsolt vágyak az a hely, ahol megtalálhatjuk a jövő világot. Van ilyen hely? Érezzük a belső köteléket, ahol az egységünkben feltárul a Teremtő?  

Pontosan ez az, ami hiányzik a számunkra, ez az, hol nem fejtettünk ki megfelelő erőfeszítést. Szükségünk van egy intenzív mezőre, amely közöttünk van, azaz a szoros, kölcsönös kapcsolatokra irányuló sóvárgó vágyra. Csak ebben a mezőben fogjuk feltárni a Teremtőt.

Mindenkiben hatalmas erő van, mindenki tele van okos ötletekkel, és komoly erőfeszítéseket tesz, azonban az egységre lépésünkből, még mindig hiányzik valami. Nem fektettünk elegendő munkát abba, hogy megalkossuk azt a helyet, amire szükségünk van.

Az összes lélek felemelkedik az Atzilut világának Malchutjához a Fény pedig leereszkedik Felülről. Ez a Malchut az, amely lényegében fogadja az imánkat (MAN), amely az összeadott, teljes (Σ) vágyaink, és ez kizárólag az egységre irányul. Ez az, amire szükségünk van. Az egyéni sírás nem tud felemelkedni az Atzilut Malchutjához, és egy értelmetlen kérelem marad. Ez egy közös szükségességet követel meg, mivel a spiritualitás csak az emberek közötti kapcsolatokban nyilvánul meg

Ezért mondva van, hogy a minimális létszám, az kettő. Már a kettő, azaz én, és még valaki, akivel kapcsolódom, elegendő. Ha létrehozzuk azt a kapcsolatot, amelyet a Teremtő megtalálása motivál, akkor ez a fajta kapcsolat lesz az a hely, ahol Ő feltárul.

Ez a probléma. Ha valaki nem dolgozik az egységen, a kérése nem talál meghallgatásra. Két kérdésre kell választ találni az embernek magában:  

  1. Tanulta a Torát? Más szavakkal, törekedett másokat szeretni olyan módon, mint önmagát, a Felső Fény útja által, amelyet Tóraként ismerünk? Sóvárog a kapcsolat megalapozására másokkal és arra, hogy meg tanuljon szeretni? Ez az, amit a Tóra tanulmányozását jelenti a számunkra.  
  2. Elvárta és remélte a megváltást? Más szavakkal, minden erőfeszítése ellenére, nem ért el semmilyen eredményt. De előre látta, az eredménytelenséget? Emelt imát (MAN) a korrekcióért? Végül is a megváltás a Teremtőtől jön, egy pillanatban.

Ez a két feltétel mindegyike nélkülözhetetlen. Nincs más megoldás. Ez nem valakinek a személyes igénye, hanem törvény. Valójában csak két erő van, az adakozás ereje, és a megszerzés ereje. A kapcsolat köztük az, amely a teremtés teljes ok okozati összefüggés halmazát elrendezi a számunkra.

Nem tudok ellentmondani a törvénynek, a természetnek, akinek a szerves része vagyok. Ezért a Kabbala Bölcsessége elmagyarázza a számunkra, hogy miként kell kezelni ezeket az erőket helyes módon alkalmazni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.