Dr. Michael Laitman

A küszöbön állva

Kérdés:

Mit jelent a “Tóra titkai” kifejezés?

Válaszom:

Egy “titok” valami olyasmi, amit nem tudok felfedni, bár nyilvánvaló számomra hogy létezik. Én a “titok” érzetét érzékelem, amikor valami újnak a küszöbén állok, mielőtt kinyitnám az ajtót.

Mindemellett, tőlem függetlenül léteznek a “Tóra tiktkai”, melyek azok a Fények, melyek az Atik-ban vannak elrejtve. Azok az Arich Anpin fejében vannak, az elrejtett bölcsesség formájában. Ezek a Fények rejtve vannak egyenlőre, mivel nem rendelkezünk a ruházattal, takarással számukra, mely lehetővé tenné számunkra azok felismerését. Azonban számomra ezek nem titkok, mivel nem érzem azokat, semmi közöm hozzájuk.

A valódi titok az a függöny, fedetség amit érzek, Például a száműzetés, a kimenekülés várt érzete, amely rettenetesen szükségszerűnek érződik, de még nincs elérve. Az üresség érzetén belül, én már kezdem kirajzolni a jövőbeni beteljesülés kontúrjait. Ez jelenti azt, hogy magamat száműzetésben érzem, megértem és érzem mit is akarok, és mindössze az hiányzik, hogy azt képes legyek megvalósítani.

Ugyanez igaz egy “titokra” is: én érzem hogy nem rendelkezem az adakozás tulajdonságával, hogy a Hasszadim (kegyelem) Fényén belül képes lennék felfedni a Hochma (bölcsesség) Fényét. Az a tudás mely elhozza nekem ezt a Fényt rejtve van előlem.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.