Dr. Michael Laitman

A világgal minden rendben, a probléma benned van!

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a természet változásra kényszerít majd minket, amennyiben mi azt nem akarjuk szabad választás által megtenni. Milyen változást képes a mi kicsiny Kabbalista csoportunk tenni a világban, amennyiben annak túlnyomó többsége nem akar ilyesmire gondolni egyátalán?

Válaszom:

Sokkal könnyebb a világ többségének megváltoznia, mint nekünk saját magunknak, mivel nekik nincs szabad választásuk. Neked van szabad választásod, mivel neked van önző szíved, és abban egy pont egy másik világból.

Két erő létezik benned, és ezért van az, hogy te állandó vitában, és surlódásban vagy a kettő között. Ez rád vonatkozik, de nem a teljes világra! Velük minden rendben van, amikor ők rosszul érzik magukat, akkor az rossz, amikor jól érzik magukat, akkor az jó, szóval milyen spirituális világról beszélsz?

Enélkül a két erő nélkül, nem létezik szabad választás a közöttük történő választásra, nincsenek felemelkedések, zuhanások, nincsenek gondolatok, kérdések az előrelépéssel kapcsolatban, nem létezik értelem feletti hit. Értelem, és értelem feletti hit? Malchut, és Bina annak tetején?! A legtöbb embernek nincsen kapcsolata e között a két világ között. A közöttük levő kapcsolat csak számunkra létezik, mindegyikőnkben! Mindez a mi problémánk, és a világ többi részének ez nem létezik.

Ezáltal, amilyen gyorsan mi döntést hozunk, mi behatással vagyunk az összes többi lélekre, akiknek nincs szabad választása, mi “öntjük ki” választásunkat, akaratunkat, és sóvárgásunkat számukra, és mi vezetjük őket, mint egy pásztor, akik tehenek nyájának ezreit vezeti. Nyilvánvalóan, könnyebb tehénnek lenni, mint pásztornak, mivel a pásztornak kell ismernie az utat. De ez nem tőlünk függ, nekünk pásztorrá kell válnunk!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.