Dr. Michael Laitman

Semmi nincs a nevünk mellett

Kérdés:

Mire támaszkodhatunk spirituális előrehaladásunkban, amennyiben az már nyilvánvaló, hogy a tudás az nem számít?

Válaszom:

Támaszkodhatunk a környezetre. A tudás az haszontalan. Én hajlandó vagyok bármit, mindent elfelejteni. Ahogy azt a Talmud mondja, az emberek azért imádkoztak, hogy elfelejthessék amit már megtanultak. Én egy színtiszta lapot akarok nyitni, mint egy kisbaba, melynek semmi sincs a neve mellett.

Engedjük, hogy mindaz amit megismertünk, megtanultunk kitörlődjön elménkből. Engedjük, hogy még a szívünk is teljesen kiürüljön. Nincs szükségem semmire. Nulláról akarok kezdeni, el akarom veszteni összes tulajdonomat. Ez az egyetlen módja az út folytatásának, minden egyes napot új, tiszta lappal kezdve.

Úgy tűnhet hogy mennyi minden van a könyvekben leírva, “emlékezz erre, ismerd meg azt, nehogy elfelejtsd ezt”. Mindez igaz, de valójában a személy akkor halad előre, amikor készen áll arra, hogy “nulla”-vá váljon, amikor nem hallgat a jelen pillanatának hangjára.

Ennél fogva csak a környezet marad támogatásunk változatlan forrása.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.