Dr. Michael Laitman

A Felső Fény tükröződésében

Kérdés:

Amennyiben a Teremtő nem változik, akkor miért van az, hogy mindegyikőnk másképpen érzékeli Őt?

Válaszom:

Mindegyikőnk másképpen érzékeli a Teremtőt, lelkünk fejlődésének szintje, vágyaink és tulajdonságaink alapján. Mindez azért van, mert a Teremtőt magát nem vagyunk képesek érzékelni. És soha nem érzem Őt magát, én magamat érzékelem az “egyszerű Felső Fény”-hez viszonyítva. És ennek az egyszerű Felső Fénynek a tükrében én felfedezem saját magamat.

Szóval hol is vagyok én? Mi vagyunk a teljes világ. Érzed ezt? Igen. Együtt létezel mindazokkal akik körülötted léteznek? Igen. Nos akkor te a teljes világot magadba foglalod. Mindez a vágyad, ahol felfogsz, érzékelsz mindent.

Úgy érzed, mintha valami kívül történne? Akkor hibásan érzed azt. Mindaz, minden benned van. Az egész világ benned van. Te csak egyszerűen ilyen módon érzékeled a világot, a Felső Fénnyel szemben. Te nem érzékeled a Felső Fényt magát, de az létezik, és ugyancsak nem kívül, hanem benned belül.

Minden amit valaha is el tudsz képzelni, az belül van, benned, a Felső Fényt is beleértve. De mi ez a Felső Fény? Mindarról csak saját tapasztalatunk alapján vagyunk képesek beszélni. Hol van az? Vágyainkon belül. Minden csakis az emberen belül létezik.

És mindez így megy tovább, amíg fel nem fedezzük a Feslő Erőt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.