Dr. Michael Laitman

Képzeljem el magamban a Teremtőt

Kérdés:

Ha én nem érzékelem a Teremtőt, akkor hogyan vagyok én kepes megszerzni az ő minőségét és a tulajdonságát?

Válasz:

Báál HáSulám, azt irja, hogy az ember nem érez semmit magán kivül, vagyis a  testén kivül. Ugyanabban a mértékben ő nem érzi a Teremtőt, sem a barátját, sem a csoportot, csak egy bizonyos mértékig. Ennélfogva mi megkaptuk  a lehetőséget, hogy elkezdjünk az adakozásban dolgozni, azért, hogy szeressem a felebarátomat mint magamat. Ha én képes vagyok elérni az adakozást, akkor tudok a Teremtőnek is adakozni.

Ha én hajlandó vagyok dolgozni csak  a Teremtőnek és nem akarok  másoknak dolgozni – ennek az a jele, hogy én nem vagyok képes dolgozni a Teremtőnek sem. Mert egyelőre én egy olyan számitást végzek, hogy jutalmat kapjak, és ez a számitás nem kivül van, hanem bennem van. A mi teljes munkánk a csoport irányában történik, az a hely  ahol felfedezzuk a Teremtőt.

Mi nem kapunk semmilyen fényt, hanem mi beteljesülünk  a saját adakozási tulajdonságunkkal! Én “letrehozom” ezt a tulajdonságot magamban az erő segitségével, amely hozzám érkezik és lehetőséget ad az adakozásban lenni. Igy érzem a Teremtő erejét, amely belém öltözik. Ez az én beteljesülésem.

Semmi sem fedeződik fel “rajtam kivül”, még akkor is, ha én ezt úgy nevezem, hogy “kilépek magamon  kivül” és másokhoz kapcsolodom. Ez az egész az én elképzelésem, az én illuziom – mintha én kilépek magamon kivül.

Irva van, hogy a Malchut az Acilut világában a “Teremtő képmása” (Thunat ha Sem”). Irva van még, hogy a felemelkedés boldogitja a Teremtőt, mindenféle állapotokban, amit én kapok tőle. Mit mond ez, hogy én kapok tőle? Ez függ az én vágyamtól, hogy felébred bennem  erősebben vagy lágyabban, attól függ, hogy mennyire sikerült nekem megerősődni az önző vágyam felett és kijavitani azt. Mivel ez összefügg a Teremtővel, aki nem változik? Mit vagyok én egyáltalán  képes adni neki? – Nincsen kinek adjak, nincsen aki kapja az én munkámat.

Végeredményben, felfedezzük, hogy  mi a tulajdonságunkat javitjuk meg. Az adakozás tulajdonsága, egy szintiszta tulajdonság, és én nem tudok dolgozni benne, mert én ” Kompenzáciot” akarok. De, hálás tudok  lenni azért a különös tulajdonságért, hogy a szeretett és az adakozás növekedésének az érzékeléset adják nekem.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,263 seconds.