Dr. Michael Laitman

A Teremtés “Merev lemez”-e

Zohár könyv, Mispátim (“Nagyapák” )cikk:

” Mi jön elő azokból az elrabolt lelkekből?  Ők  világ nemzeteinek az igazává váltak és fattyúvá váltak, a bölcsek tanitványaivá. A fattyúk és a bölcsek tanitványai egy főpap elé jönnek. Ők a legfontossabbak a világban, bár a főpap belép a szentek szentélyének a legmélyére.”

Itt mi az ember belső  vágyainak a részleteiről beszélünk. Mivel benne vannak a világ nemzetei, a fattyú a bölcs tanitványokkal és a főpappal, mind az összes belső fokozatok a kövületi, növényi, élő és a beszélő szinteken, – minden az emberben van.

Mint ahogy megtanultuk a “valóság érzékelésében”, hogy az egész valóság az emberben megtalálható és ez egy másolata a mi edényünknek, a mi érzékelésünknek, a mi belső állapotunknak.

Mi látjuk vágyaink sorrendjét és a mi kollektiv általános vágyunkat mindegyikben, ez ahogy én látom a világot. Én látok millió embereket, az Univerzumot, mindent ami a földön  világban történik,  az állapotokat, amelyek változnak, és mindez történik pillanatról pillanatra, mindez  a vágyam területén történik, amely lágol és forr, ennyi.

Ennélfogva, a Zohár leirja a kollektív vágynak azt az állapotat, amely a lélék. Mi a vágyat önmagát nem hivjuk egy léleknek egészében, hanem  léleknek azt hivjuk, amely rész már rendelkezik az adakozás szándékával .

Amikor  Zohárt olvassuk, ne felejtkezzünk el, hogy mi csak arról beszélünk ami az emberen belül történik, az ő saját vágyán belül. Nincsen más valóság a vágyan kivül. Mi ezt a valóságot, úgy irjuk le mintha létezne rajtunk kivül és úgy osszuk fel mintha létezne ” ez a vilag” és “spirituális világ”. Minden a szándékon múlik, amivel a vágy rendelkezik : a megszerzés vágyal vagy az adakozás vágyal. Mikor mi olvassuk a Zohár  könyvet, érdemes, hogy minnél több erőfeszitést fektessünk bele, mivel minden ami történik az ember vágyan belül történik, és minden külső forma az csak elképzelés.

Ez, olyan mint amikor mi a számitógép képernyőjére nézzünk: mi jelenik meg a képernyön, de végül is mi azokkal az adatokkal akarunk dolgozni, amik a hard disken vannak –  én ki akarom cserélni az adatokat ami a diszken van  és el akarom rendezni őket.

Az én életem a “disk “- en van, a “kepernyő”csak azért van, hogy lássam az adatokat és összekőssem őket. Nincsen egyenes kapcsolatom a “diszk”-kel – a kemény lemezzel, igy én nem tudom elképzelni a “makro programokat” és ezeket az “áram jelzéseket”.

Nekem nincsen közvetlen irányitásom a fényekkel és az edényekkel kapcsolatban, csak ezt a valóságot érzékelem. És ez a valoság amit mi érzékelünk, ez számunkra szolgál, hogy legyen egy lehetőségünk arra, hogy összekapcsolodjunk. Hogy összekapcsolodhassunk a Teremtő belső részéhez, a valódi magjához, ahhoz a “Kemény lemezhez” a Malchut En Sof hoz, ahol az adatok találhatok.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.