Dr. Michael Laitman

Az általános és egyedi az elérésben-megértésben

PMájus 2, 2011  10:49

Dr. Michael LaitmanMi úgy nevezzük az átlagos mindennapi élet-érzésünket, hogy “evilág” . Itt van körülöttünk ez a “legalacsonyabb, legkisebb, legrosszabb” világ mind közül, de hát épp ez az élet ahogy általában felfogjuk és megértjük. Hogy miként jutunk el az egyediig, azaz a a felső világok konkrét sajátosságaihoz, hogyan kezdünk felemelkedni?

Itt a válasz: a Teremtő-Adó felemelése kell célunk legyen a vágyunkban s akkor magasabb megviláglású lesz a világunk. Egy célja van ezeknek a szinteknek: ezen át jutunk el az adáshoz, a társ felé érzett odaadáshoz, szeretethez. És akkor a mindennapi “evilág” helyett megpillanthatunk elemeket részletekbe menően a szellemi-lelki elérés tizenkét /hagyományos ego-szűrő/  fokozatán 125 lépcsőjén.

Ehhez az kell, hogy helyes céljaink legyenek , akkor tapasztaljuk meg e lelki megvilágolásokat, mert a megkapott ráébredés csak akkor jön, ha a társak (azaz a Teremtő Adás, hisz a kettő azonos) java felé irányulunk, nekik akarunk hasznosan szolgálni. Máskülönben minek is törnénk magunkat ennek  a  lelki szerkezetnek a hagyományos részletkérdéseivel , ha csak magunknak akarnánk extra örömöt? Ami nem is lehetséges, mert a lelki öröm az csak a szolgálatban, az adásban jelenhet meg, a magunknak szerzésben, kapásban nem tud megjelenni!

Tehát, hogy az általánostól az egyedi megértés-eléréshez eljussunk az evilágban, ahhoz kell a közös vágy(a gyógyulás, felépülés  felé) és az, hogy személyesen elköteleződve tegyünk valamit ezért a folyamtért, a társakért benne. Nyilvánvaló a különbség egy külső megfigyelő és aközt, aki az események része: hogy melyik ad több örömet.

Lényegében a személyes lelki felfogás a nagyobb szolgálati odaadásból ered (ahogy az önérték a fegyelemből) s amint meglépjük ezt, megkapjuk a kellő eszmei megvilágításokat. Tehát ha valaki az evilági általánosságok helyett a Teremtő tetteinek részleteit is érteni akarja, annak fel kell szerelnie magát 8először mesterkélten akár/ az adás, a szolgálat szándékának akarásával.

[41773]

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/29/2011Writings of Rabash

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.