Dr. Michael Laitman

Az arcok mögött a Teremtő rejtőzködik

Rabash, Shlavey HaSzulam (A létra fokai), “A Tóra van középső vonalnak nevezve” cikk: A személynek hinnie kell, hogy “Nincsen más Rajta kívül”, azaz, hogy csak a Teremtő készteti őt igaz cselekedetekre. De mivel ő még nem érdemelte ki azt, hogy megtudja, hogy mindarra a Teremtő készteti őt, a Teremtő más emberekbe (mintha azok a személyen kívül léteznének) öltözik, és ezeket a cselekedetek az ő segítségükkel végzi el.

Mi azt gondoljuk, hogy rengeteg emberrel vagyunk körbe véve, hogy azok különböző módokon befolyásolnak minket, és hogy nekünk mindazokra reagálnunk kell. De amennyiben olyan módon kezdünk el irányukba (ők azokat jelentik, akik a Kabbala tanuló csoportban vannak, és nem pedig a teljes ‘külvilágot'”) viszonyulni mint a Teremtő külső megjelenése, az Ő jelenléte közöttünk, az Ő megjelenése számunkra, akkor ahogy mi egységre lépünk a csoporton belül, mi elkezdjük Őt magát tanulmányozni és megérteni.

A személynek hinnie kell abban, hogy minden emberi arc, képmás mögött a Teremtő rejtőzködik, aki az összes cselekedetet az embereken keresztül végzi.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.