Dr. Michael Laitman

Tényleg egyetlen út vezet a teremtéshez mindenki számára?

Dr. Michael LaitmanKérdés: Igaz az, hogy a nők csak férfiak sorstárs csoportjain keresztül tudnak kapcsolódni az Adás-Teremtőhöz?

Válasz: Abszolút tévedés! A  nőnek is személyesen kell magát az adás-teremtés hullámhosszára elvinni. A férfi társakon , a támogatásukon keresztül kell ennek történni, mert ez visz mindannyiunkat előre. De az adás-teremtés szintjének elérése egyéni döntést igényel.

Hogyan tud egy nő összekapcsolódni az adó-teremtővel? Együtt mozgunk arra. A férfiak nem tudnak előrelépni a nők közös vágya nélkül s a nők nem tudnak előrelépni az adás-teremtés felé a férfiak erőfeszítése nélkül. Ez együtt kell működjön, mint a gyermek nemzése.

Mozgásunk minden szinten a születéshez hasonlít, amikor a következő változás nemzésén dolgozunk. Egy nő nem lehet egyedüli szülő és egy férfi sem egyedüli nemző. Csak ketten együtt tudnak családot alapítani és ketten kell foglalkozzanak a család lelki biztonságával, s eközben új szintekre jutnak el.

De a nőknek és a férfiaknak külön saját elképzelésük, egyéni viszonyuk van az adás- teremtővel  s a mozgás az meg csak a társakkal, a csoporttal együtt létezhet. Egyénileg azonosulok az adás-teremtővel. De hogyan kapok kielégülést? Csakis a csoportban.

A csoport-környezet hatása a férfiakra és a nőkre is alapvető. És a nő nem tud előrelépni, ha nem kap hatást a környezettől, méghozzá inkább a férfiaktól kapja, mint  a nőktől.

[41978]
From the Virtual Lesson in Russian, Fundamentals of Kabbalah 4/21/2011


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.