Dr. Michael Laitman

Az egoizmus kemény héja alatt

Kérdés: A Teremtő azt akarja, hogy megszerezzük a függetlenségünket. Ha nem a Fény útján érjük el, akkor a sok szenvedés által fogjuk megszerezni. A sok törés után milyen lesz ez a független ember?

Válasz: A törésektől a test csak megerősödik. Az egó széttörik, és csak a vágy marad meg. A mi vágyunk egy héjban (klipa) van belecsomagolva, hasonlóan a kókuszhoz, melynek a belsejében található a tej, azon felül a kemény hús és ezen kívül a barna kérges héj.

A vágyunk is belül van, az egoizmus héja alatt. El kell törni ezt a héjat, és át kell formálni a kapni akarás vágyát az adakozás vágyára, azaz egyeznie kell az adakozás hullámhosszával. Amikor már nem azért dolgozik az ember, hogy mindent magába faljon, hanem az adakozás nevében, önmagán kívülre helyezi a vágyait.

A héj az, ami eltörik, és nem a vágy. A vágy maga állandóan növekszik. A ember állandóan azt keresi hogyan tudja felhasználni a vágyat önző formában, egészen addig amíg már elfogy az ereje és nem képes tovább folytatni ezt. Akkor elkezd a Fénnyel dolgozni, ami újra megmutatja majd az embernek, hogy képtelenség hasznot hajtani az önzőségből, mert csakis a spiritualitásból származhat nyereség. Ekkor elkezdi az ember megváltoztatni a vágyát, és annak felhasználási irányát is.

Azt akarja, hogy a Fény gondozza (dolgozzon) a vágyával, és amekkora mértékben készen áll erre a Fény, abban a mértékben fel is dolgozza a vágyát, és átadja annak adakozó formáját neki. A vágynak azon részeit melyeket a Fény nem formált át (adakozóvá), melyek nem hasonlóak a Fényhez, ezeket az ember ezen a ponton, már nem hajlandó felhasználni jelenlegi formájukban, ezért ezen túl megszorítást végez.

ford: bs

lekt: BT;KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.