Dr. Michael Laitman

Ne sírj a kiömlött tej felett

Kérdés

Hogy egyeztethető össze, a Holokauszt rettenete, a”nincs Rajta kívül más,” és az „Ő jó, és jót cselekszik” elvekkel?

Válasz

Nincs senki más a Teremtőn kívül. Ő állandóan jó, és jót cselekszik, miközben mi ellentétesek vagyunk Vele. Ezért nem reformáljuk meg önmagunkat, provokáljuk a fejlődést, erősítjük a negatív erőket. A világban csak mi birtokoljuk valamilyen módon a szabad akaratot. Valójában az erők egyensúlyban vannak. Azonban a felfedezésük folyamatában, az ember hajlamos arra, hogy a képbe belekombinálja a saját megbántottságát, fájdalmát, és benyomásait ugyanúgy, mint az aggodalmait, félelmeit, a saját, személyes történetének terheit figyelembe véve.

Amikor valamihez közeledünk a saját eszközeinkkel, sokkal inkább a természeti jelenséget kellene vizsgálnunk, mint a szubjektív tényezőket, amely vidámságot, vagy sírást okoznak. Mint valódi tudós, a természet erőit kutatom, amelyek a mi világunkban olyan formát is létrehoztak, mint a nácizmus. Ki előzhette volna ezt meg? Miért minden úgy lett, ahogy ténylegesen történt?  

Ez az, amit a kutatás mutat: Az erő, amely jó és jót cselekszik velünk Felülről, és nincs Rajta kívül senki más. A Felső Fény teljes nyugalomban marad, változatlanságban, és a törvényei megváltoztathatatlanok. Vehetünk sok idézetet, mind egy dolgot fog bizonyítani: a Teremtő ereje és a teremtés programja nem változik a mi könyörgésünkre. Ezek állandóak, és ők mozgatják a bennünket hajtó motort, a korrekció irányába.

Minél jobban megfelelünk ennek a folyamatnak, annál jobbak a feltételek a számunkra. A kisebb hozzáigazodásunk alapján, több szerencsétlenség zúdul ránk, és rosszul fogjuk magunkat érezni. Minden a választásunktól függ.

Lényegében a csapások, amiket elszenvedünk, a korrekciónkat szolgálják, azonban ezek által a nehézségek és a fájdalom útján fejlődünk, amely a célhoz, egy meghatározott idő alatt fog elvezetni. Ha azonban tanulmányozzuk a rendszert, és látjuk a lehetőséget az alkalmazására, akkor képesek vagyunk a rendszer mentén fejlődni, egyezésben azzal. Így a csapások helyett, képesek vagyunk fejlődni, egy kellemesebb, felgyorsított úton.

Egyik vagy másik módon, mindez rajtunk múlik, hogy mennyire integráljuk magunkat a mechanizmusba, amely fejleszt bennünket és a teljes emberiséget előre. Sőt, mi vagyunk az egyetlenek, akik meg tudjuk ezt tenni, beleértve a világ összes nemzetét. Minden más előtt, Izraelnek kell az új, integrált, globális emberiség, azaz az „altruista kommunizmus” modelljévé, válnia, ahogy azt Baal HaSulam definiálta.

Ahhoz, hogy fel legyünk készülve erre, végig kell gondolnunk a létezésünket. Csak egy kis csoporton keresztül képes a korrekció módszere megjelenni a világban.

Ezért nincs más választás: vagy beteljesítjük, amit meg kell tennünk, és akkor az egész világrendben lesz, vagy a jó ellenében, a kellemetlen utat választjuk, ahogy az ezt előzően történt a történelem során. Leülni és sírni, semmi értelme, meg kell vizsgálnunk és ki kell értékelnünk minden faktort, és ezt nagyon komolyan kell venni. Ez az, ami jellemzi az érzékeny és a bölcs embereket, akik nem kis gyerekek, akik csak sírnak, és amit a nemzet csinál nagyon régóta, az pontosan ez.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.