Dr. Michael Laitman

Világháború vagy a Világ Árvut

Szükség van a Kabbala tudományának aktívabb terjesztésére a világban, hogy az emberek megértsék minnél hamarabb, az általanos gondolatot  a közös vágyról, hogy a gondolatok és az megértések, azok egyiktől személytől a másikhoz mennek át.

A közös erőfeszitések által, amelyet úgy  nevezünk  ” kölcsönös garancia” (“Árvut), mi egy olyan állapotba érünk, ahol elkezdjük követelni a változást, felfedeződik a Felső erő, és annak segitségével az önzőség fölé emelkedünk,hogy “kimenjünk Egyiptomból”.

Ez igy van a Kabbalista csoporttal és az emberiséggel is. Ha nem fedi fel magát a világban a Felső erő és nem jelenik meg a lehetőség, hogy korrigáljuk  magunkat a Kabbala segitségével, vagyis hogy az emberiség átvaltoztassa magát, akkor Isten ments, mi ezen a korrekción hatalmas szenvedésen, erőszakon keresztül megyünk keresztül, belefoglalva a világháborút is.

A Teremtő gyülőli az egoista  testeket és mindenre készen áll, azért, hogy széttörje a mi önzőségünket, a legdramatikusabb szenvedésig, mint ahogy az megtörtént már a történelem során.

Az emberiség elött két út áll: 1. a Fény útján, vagy az “Egység utján”, 2. vagy a természetes fejlődés utján, a szenvedések utján, “ütések” által (beito, maga idejében). Vagy érezzük aktív vizsgálatainkon keresztül, hogy mennyi gyülölet esik ránk a természettől (a Teremtő) az önző vágyunkra fizikai szenvedések nélkül, vagy mindezt olyan szenvedéseken keresztül éljük át, amelyet még elképzelni sem lehet.

Kérdés:

A Tóra utján szükségem van nekem a rosz érzésekre?

Válasz:

Igen. Mi meg kell szerezzük a felkiáltást, sirást, amely felfedi a Teremtőt számomra, a Fényt, amely megjavitja a szándékunkat  az önzőségből az adakozásra. És még mielőtt elérnénk ezt a kiáltást, követelést, nekünk meg kell határoznunk, hogy nincsen rosszabb annál, hogy akár még egy pillanatigis megmaradjak az önzőségben, a megszerzés iránti vágyamban. A kérdés, hogy juthatunk el ehhez a döntéshez: az ütések által vagy a vizsgálatokon keresztül.

Az eredmény csak egy kell legyen: én nem egyezek bele, hogy tovabb tűrjem az egoizmusomat és jobban gyülölöm őt, mint akármit a világból, “jobb, hogy meghaljak”, mint hogy tovább éljek úgy, mint ahogy most élek. Ha én igy érzem az egoizmusomat, akkor a Fény elkezd müködni.

Minden a természet törvényét követi. Mi szemben állunk a rendszerrel, és különböző állapotokon megyünk keresztül. Lépés lépés után, a Fény elkezd müködni a fokozatok rendje szerint, hogy felfedeződjön a Fény  és a vágy. Nincsen semmi értelme ülni és várni, hogy ez mikor fog megtörténni, magától soha nem fog megtörténni. Előszőr is el kell érjük a gyülőletet a megszerzés vágya ellenében, és ezt két módon lehetséges elérni: a szenvedések  vagy a Fény által.

Mivelhogy, sokan vagyunk már,  kaphatunk kölcsönös támogatást, sok a lehetőséget a segitségre. Amit az egyik ért és érez, átadja másoknak. Az Arvut-on, azaz a  kölcsönös garancian keresztül, nagyon gyorsan lehet elérkezni egy kölcsönös megértéshez, és annak elhatározásához, hogy szükségünk van az önzőség fölé emelkedni.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.