Dr. Michael Laitman

Gyere és lásd mi van nekem!

Kérdés

Milyen elérésekben különböznek az Assiya, Yetzira, és Beria világai?

Válasz

Hatalmas különbség van, amelyet valóban nem lehet elmagyarázni. Ez ugyan olyan, mint Izraelben élni, vagy valamely más országban, a templomban, vagy azon kívül, vagy egy hatalmas lelkipásztor valaki, vagy csak hétköznapi ember.  

A legkisebb változás, egy kis emelkedés a világokban, egy hatalmas transzformációt von magára, a lelkünkön belül. A Beria, Yetzira, és Assiya világai a lelkünk belső vágyai. Mi állandóan jelen vagyunk a BYA három világában, és képtelenek vagyunk onnan eltűnni.

Ezek csomagolás gyanánt szolgálnak a lelkeink körül. Éppen most ebben a világban tartózkodok, és nem tudok megszökni sehová innen, mivel a testem ehhez a világhoz tartozik. Én itt élek, növekszem, megöregszem, majd meghalok, miközben mindig ebben a világban tartózkodom. A testem teljes anyaga, az anyagi világ része, akár élek, akár meghalok, és a részeim visszatérnek a földbe.   

Hasonlóan, a lélek, függetlenül az állapotától, mindig a BYA világában marad. Eközben mi csak ott maradunk, ahol kérjük a korrekciót, és ott vonjuk magunkra a Körülölelő Fényt. Ez lejön hozzánk és ragyog ránk, a Parsán túlról, Atzilut világából, habár a Parsa nem engedi a Fényt keresztül. Azonban ez a Körülölelő Fény, ami messziről ragyog, felébreszt és távolról hív bennünket: „Gyere, és lásd, mi van nálam!”  

Akkor felébredek és felemelkedek a BYA világai mentén, a Parsa fölé. De én nem tudok nélkülük felemelkedni, mivel szorosan vagyok hozzájuk kapcsolódva, ezek közel vannak „a bőrömhöz,” beöltöztetnek engem, mint egy ruha. Ebben a világban élek, de „ruhákat” hordok, amik a BYA világai. Ezekben emelkedek fel az Atzilut világába, amelyet a világok felemelkedésének tekintünk.

Azonban mihelyt felemelkedek az Atzilut világához, és a BYA világainak ereje velem emelkedik, ez által megszerzek egy hatalmas, üres edényt, amelyet kitöltök az Atzilut Belső Fényével. Ez a jelentése annak, hogy a lelkem kitöltődött Fénnyel.

A vágy hagyja, hogy a Fény, a Teremtő belépjen, és megtapasztalja Őt most! Ezért a Teremtő és én együtt vagyunk, összeolvadunk, az forma azonosságunk szintjén. Ez minden, az egész teremtésben semmi más nincs.  

Hirtelen felfedezem, hogy hol vannak a barátaim, a többi ember, a kövületi, növényi, állati természet részei, és ez az egész univerzum. Mindezek ezen a hatalmas vágyon belül találhatók, és semmi nem tűnt el, csak átalakul egy másik formába.

Mindezt arra használom fel, hogy lássam, hogy a kövek, a növények, a bestiák, és az emberek, valójában az én vágyam részét képezik, ezek megelőzően anyagi objektumoknak tűntek a számomra, amiket meg tudtam érinteni a kezemmel. Valójában tehát ezek vágyak, amelyből az egész világmindenség áll. Ezen túlmenően semmi más nincs.

Tehát így megy végbe, hogy a személy felemelkedik az Atzilut világához, a BYA világaival, és elkezdi a valóság igaz képét feltárni. Olyan, mintha a személy elkezdené látni, mi van elrejtve egy számítógép belsejében, az összes kép mögött, amelyet a képernyőn az mutatott neki. Ez az, amit feltárulásnak nevezünk!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.