Dr. Michael Laitman

Mit gondol valaki, miért tanul?

Kérdés

Nézzük a kabbalisták által írt szavakat, amely a spirituális gyökér jelentését hordozzák. De hogy hozzunk létre összefüggéseket a testi érzékszerveinkben a szavak, és a Felső Valóság között?  

Válasz

A spiritualitás elérésére irányuló vágyunkkal és a szándékainkkal egyezésben, valami megfelel bennünk a Fény tulajdonságainak. Ennek a megfelelésnek a fokozatán, a Fény elkezd ránk hatni, a vágyainkra és a szándékunkra, a távolból. Ez az, amit Körülölelő Fénynek nevezünk, amely reformál minket.

Ez távolról ragyog a személyre, mivel még mindig nem tud a személy vágyával, szándékával kapcsolatba lépni, mivel az nem olyan mértékben tiszta, mint amilyen mértékben a Fény már az. Azonban állandóan van bizonyos kapcsolat köztük, mivel a személy még a legalsó szintjéről is a Fény felé törekszik.

A szándék felemelkedik, ha csak a legkisebb mértékben is kapcsolódik a személy a környezetéhez, és megkapja ugyanazt a vágyat és törekvést az egységre tőlük. Csak ennek a fajta szándékoknak, a kölcsönös egymásba foglaltságuk mértékében, amellyel dolgozunk. miközben olvassuk a kabbalista szövegeket, érdemli ki valaki a ragyogást, amely elkezd hatni rá.  

Ha valaki kapcsolódik a vágyaival és a szándékaival másokhoz, akik ugyanerre az egységre törekszenek a leckék során, magára vonja a Körülölelő Fényt. Most akkor megkérdezheti magától: Milyen gyakran gondol és vágyik erre, miközben tanul? Különben évek telhetnek el, és nem fog semmi eredményt elérni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,787 seconds.