Dr. Michael Laitman

Jobb szorgalmasnak lenni, mint okosnak

Kérdés:

Miért pont a Zohár olvasása alatt történik a legnagyobb előrehaladás, anélkül, hogy bármit is értenénk, mindössze a szándék megtartásával?

Válaszom:

A Kabbala tanulása nem szükségeltet semmilyen különleges mentális képességet, mivel annak tanulása nem az értelemmel történik. Épp ellenkezőleg, azok akik magukat okosnak tartják, akik jók a tanulásban, akik gyorsan megragadnak dolgokat, és éles eszűek, általában nem haladnak jól a Kabbalában. Mindez azért van, mert értelmük és értelmi képességük érzete megállítja őket, eltávolítva őket egy tudomány racionális tanulásának útjára, ahelyett hogy az elérést a csoporthoz való lojalitásuk által szereznék meg. Ez a probléma.

Azt mondanám, hogy pont az átlagos, mindennapi emberek azok, akik a legsikeresebbek a spirituális előrehaladásban. A brilliáns bölcselkedők, akik a Kabbala tudományát jönnek tanulni, általában szinte azonnal elbuknak. Én ezt úgy látom, ahogy ők azonnal fejest ugranak a mély tengerbe, és csak jó néhány évvel később bukkannak ismét a felszínre, amikorra a víz lemossa már róluk büszkeségüket, magasabb rendűségi érzésüket, és erejüket.

Reménykedjünk abban, hogy mi azokhoz tartozunk, akik sikeresek az elérésben, ahelyett, hogy egy brilliáns elmével rendelkeznénk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.