Dr. Michael Laitman

Jobb szorgalmasnak lenni, mint okosnak

Kérdés:

Miért pont a Zohár olvasása alatt történik a legnagyobb előrehaladás, anélkül, hogy bármit is értenénk, mindössze a szándék megtartásával?

Válaszom:

A Kabbala tanulása nem szükségeltet semmilyen különleges mentális képességet, mivel annak tanulása nem az értelemmel történik. Épp ellenkezőleg, azok akik magukat okosnak tartják, akik jók a tanulásban, akik gyorsan megragadnak dolgokat, és éles eszűek, általában nem haladnak jól a Kabbalában. Mindez azért van, mert értelmük és értelmi képességük érzete megállítja őket, eltávolítva őket egy tudomány racionális tanulásának útjára, ahelyett hogy az elérést a csoporthoz való lojalitásuk által szereznék meg. Ez a probléma.

Azt mondanám, hogy pont az átlagos, mindennapi emberek azok, akik a legsikeresebbek a spirituális előrehaladásban. A brilliáns bölcselkedők, akik a Kabbala tudományát jönnek tanulni, általában szinte azonnal elbuknak. Én ezt úgy látom, ahogy ők azonnal fejest ugranak a mély tengerbe, és csak jó néhány évvel később bukkannak ismét a felszínre, amikorra a víz lemossa már róluk büszkeségüket, magasabb rendűségi érzésüket, és erejüket.

Reménykedjünk abban, hogy mi azokhoz tartozunk, akik sikeresek az elérésben, ahelyett, hogy egy brilliáns elmével rendelkeznénk.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,534 seconds.