Dr. Michael Laitman

Vágy-szakszavak

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Miért könnyebb a   Zohar ha a  Bál HáSzulám magyarázza kabalista szakszavakkal?

Válasz

Igen, mert akkor világos,, hogy ezek technikai kifejezések, nem földi képek. De persze ez a szaktudásunk szintjétől is függ.

Ha egy kompjúter szakembert hívok ki, s mutatom a képernyőm ábráit, hogy nem szeretem a színeit, akkor ő nem a képet nézi. Hanem az elektronok jeleire, amik a képet alkotják, mert a kép csak a külső forma, egy jelkép, s annak belső részei mutatják, hogy jól működik-e  a gépezet maga.

Másrészt, ha kérdezm, hogy javíthatnám ki az ábrát, szakszavakkal fog útbaigazítani: “Itt a HGT-t kell kijavítanod, a NHY-vel a jobb oldallal ki kell egyensúlyoznod a balt…” – és én egy szót se értek.

Összezavarodunk, de nem azért, mert a  Zohár  hol a legendák, hol a kabbalah nyelvén beszél, hanem mert nem látjuk az ábrát magát s nem tudjuk, miről is beszélünk. Ugyanis minden szó egy vágyra utal, amit ki kell javítani. Semmi másról nem beszél.

Teremtőnk hozta létre a vágyat. Ezt kell kijavítani. Akkor beteljesül, de addig csak beszélünk róla. Amint kijavítódik, beteljesül, s már nem is említjük, a következő vággyal foglalkozunk, egy mélyebbel, ami az előzőt követi majd.

Így szintről szintre gyógyítjuk a  vágyainkat. Ezt  hívják itéleteknek (mispátim) s egyben ez a lelkek reinkarnációja, újraéledése is. Az újjáéledés, reinkarnáció ezt jelenti: a gyógyításokat az egóból, a belső változásokat.

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.