Dr. Michael Laitman

Növekedni a vágyam szerint

Kérdés:

Amikor én a csoportban dolgozom, és keresem a kapcsolatot az általános hálozattal, én felhasználom az érzékeimet. Ha ezen érzékek kiélesednének, az segitene a hatodik érzek kifejlesztésére?

Válasz:

Mi felfogjuk ezt a világot az állati érzékszerveink által, azért, hogy szabadok legyünk a spirituálitástól annak mind a  pozitív mind a negativ megnyilvánulásaiban. A gonosz hajlam is spirituális, csak úgy mint a jó hajlam. Minden a Teremtő ereje. Az állapot olyan szándékkal van épitve, hogy szabadok legyünk a spirituálitástól és attól függetlenül fejlödjünk.

Az előkészület szakasza, arra szolgál, hogy felkészitse a függetlenség pontját. Ennél fogva, mikor mi felemelkedünk  a Mahszom (határvonal) után, a spiritualis térbe, ugyanaz a függetlenség úgy tükröződik majd, hogy megkapjuk magunknak a Teremtő tulajdonságát és a formáját. Ezért, nevezhető az ember úgy, hogy “hasonló” (domeh héberül melyből Ádám származik) a Teremtővel.

A jelenlegi érzékelésem az állati érzekszerveimben van, ez csak előkészület, hogy független legyek a Teremtőtől. Így amikor felfedezem a cselekvésekben, hogy minden tőle érkezik, ellenállok ennek és tiltom magamat a saját vágyam szerint, és nem a természetes nyomására.

Mondva: “Aki nagyobb a  barátjánál, annak nagyobb a vágya”. Mindig újabb és újabb vágyakat kapunk megálljunk, visszahőköljünk, ahogy állok a szemben Teremtővel. Másképp mi “szétszorodunk”, és makacsul megtartsuk pozíciónkat a Teremtővel szemben. Egyébként egyszerűen elolvadnánk, és elveszitjük a spirituális “független”-ségünket.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.