Dr. Michael Laitman

Az egyesülés sürgetése

Az emberiség ma megpróbál egységre lépni. Az emberek ösztönösen megértették, hogy együtt jobb, mint egyedül. Különböző országok próbálnak megállapodni újra és újra az unióra lépésről, amely erősebbé és sikeresebbé tenné őket. Azonban sikeresek ebben? A végén láthatjuk, hogy ez csak konfliktusokhoz, sőt, talán még háborúhoz is vezet. A probléma fennmarad: Nem tudjuk, hogyan egyesüljünk. 

Azonban a vágy, hogy megszilárdítsa ezt, természetes módon áthatotta az emberiséget sok éve már. Ez a kapcsolat, amely elválaszthatatlan nemzetek és az emberek között, én magam ura vagyok, de mégis látom az értékét a másokkal való egységnek. Együtt egy kizárólagosságot hozunk létre, amely sokkal erősebb lesz, mint bárki más.

Ez a hajtóerő, amely a legkisebb mértékben sem gyengült, végezetül elvisz minket olyan hatalmas bajokhoz, amikben a természet maga fogja megmutatni nekünk az egység szükségességét. Feltárul a számunkra, hogy egyetlen, integrált egységbe kell összeolvadnunk, teljes egységbe egymással, hogy egy teljes, egységes, és elfogadott „kerek” világban élhessünk, ahol minden rész kölcsönös kapcsolatban van.

Ha a természet helyez kihívásokat ezen a módon, akkor hogyan építünk fel egy emberi társadalmat? Végül is az egoizmus problémája, kizárólag az emberi társadalomra koncentrálódik. Ez az egyetlen hely, ahol az egoizmus az egység ellen dolgozik. Ennek eredményeképpen felfedezzük, hogy képtelen vagyunk egyesülni.

Miért rak a Teremtő, egy hátráltató akadályt elénk, megkülönböztetve minket és hogy ne szeressük egymást? Ha egyformák lennénk, minden világos volna, mindenki adna és kapna egy bizonyos mennyiséget és a probléma megoldódna.  

Mégis különbözünk egymástól, és ezért felül kell emelkednünk az egoizmuson, és aktiválni az adakozás érdekében a szándékot, anélkül, hogy ez bármilyen személyes előnyhöz kapcsolódna. Csak ezzel a feltétellel képes az ember teljesen egységre lépni a többiekkel. Akkor eléri az adakozás az adakozás érdekében szintet, majd a megszerzés az adakozás érdekében szintjét. Csak amikor mindenki erre az útra kerül, fog a tökéletes egység megjelenni köztünk.

Ezért nem lettünk azonosnak Teremtve, mivel különben megoldhatnánk a problémát az anyagi, állati szinten, és egy hangyává válnánk a hangyabolyban.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.