Dr. Michael Laitman

Mindennek az egysége

Kérdés Moszkvából

Mit jelent az egységre irányuló vágy?  És milyen ez egység érzése?

Válasz

Úgy tűnik ezek a kérdések a Moszkvai csoportból érkeznek, a közelgő Moszkvai kongresszus előjeleként.  Mit jelent egyesülni, és miért? Miért rendezzük meg ezt a találkozót? A kérdések helyesek.

Miért kell egyesülnünk? Őszintén szólva, ezt lehetetlen elmagyarázni. Ha valakinek van Reshimója (információs génje) amely megmaradt benne abból az egységből, amikor még a közös vágyban létezett, ahol egyszer már feltárult benne a Teremtő, majd később pedig elvesztette ezt az érzékelést és ez a Reshimo most felébredt újra, amitől ő vágyik visszatérni ebbe az állapotba. „Akarom”, ezt érzi.

Például néhány ember szereti a békát. Rendben, mit tehetünk… Nekem nincs meg ez a vágyam, de a számukra ez egy mennyei íz. Ez pontosan a módja annak, ahogy a spiritualitásra irányuló vágy megjelenik. Felébred, és ennyi. Mit tehetünk? Valaki elkezd vágyni a békára, valaki más a spiritualitásra. Ez a vágy belül ébred fel és nem tőlünk függ.

Miért érezhet valaki vágyat a békaevésre? Mivel egyszer megkóstolta, és egy élvezetes ízt érzett, megszokta, bele nevelődött, és most már ő vágyik erre.  

Másvalaki a spiritualitásban ért el valamilyen pontig, és egy Reshimo maradt benne erről a spirituális állapotról. Ezért lehetetlen elmagyarázni azt, hogy milyen az egység érzése olyan embereknek, akiknek nincs spirituális emlék génjük, Reshimojuk ebből a spirituális állapotból. Azonban lehetséges megmutatni nekik az egymással való egységre lépés előnyeit, mert ezen az úton kikerülhetünk az általános válságból, és ezért a számukra is értékes lehet azokhoz csatlakozni, akik helyes módon akarnak tovább lépni, a világ jelenlegi állapotából.

Ez az, amit el kell mondanunk az embereknek. Nem értik, mit jelent a spiritualitás, vagy a Teremtő, az összetapadás,  egység, a teljesség érzése, a végtelen, a természettel való harmónia, a felső szférák… Ezek értelmetlenek a számukra, tehát azt mondják a személynek, „hagyj minket békén!” Csak olyasmit kínálj, ami ebben az életben használható, békét, biztonságot, egészséget. Semmi másra nincs szükségem. Mindenki a saját vágyai alapján is nyilatkozik erről.

Amikor egy ilyen emberrel beszélünk, meg kell mutatni neki, hogy nem fogja tudni beteljesítenie a vágyait, ha csak nem mindenkivel együtt halad az egység irányába, mivel ez az, amit a globális, integrált természet megkövetel tőlünk. Van bizonyítékunk ezt nyomatékossá tenni, és mód arra, ahogy ezt megmagyarázzuk neki. Ezért elmagyarázhatjuk neki, hogy a világ eléri az egységet, mivel ez a természet igénye. Az ilyen emberhez, a saját szintjén kell beszélni, és nem a Teremtőről, vagy spiritualitásról. Mivel nincs más út, ő is csatlakozni fog. Azonban mindenkit a saját vágya szerint kell megszólítani.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.