Dr. Michael Laitman

A “kerek” világ

Május 13, 2011

Dr. Michael LaitmanKérdés: E tan szerint minden csak a  vágytól függ. Hogyan lehet kijönni a “standard” vágyainkból, amelyek beleragasztanak az önzés evilágába?

Válasz: Nem érzékeljük kereknek a világot. Az az illúziónk, hogy lapos, és sikereske lehetünk az önzésünkkel. De a világ ma egy másik programot követel, s ma csak egységesség, társulás által lehet sikerre jutni. Ez a világnak egy új paradigmája, csak még nem fogtuk fel.


Sokezer éven át az ember úgy ért el sikereket, hogy minél nagyobb volt az önzése, egója, gőgje, annál sikeresebb volt. de az utolsó 50 évben ennek végére értünk. A kapcsollt, integrált világba jutottunk el, ahol a jobban egybekötött emberek több hasznot érnek el. Minél több társunk lesz mnél több országban, annál sikeresebbek leszünk. Mindeki érzi ezt ösztönösen s effelé hajlunk mind.


Hogyhogy nem vesszük észre, hogy a bajainkból az a megoldás, ha emberi (ád-ámi) szinten társulunk a globális banki-ipari komplexumok fölött. Ez kezdődött el, amikor a második világháború után megalakult az ENSZ és az UNESCO. De még mindig az egoista megközelítéssel dolgoznak, nem az integrális metódussal.


Minden ország egyenlő, ez a lényeg. Miért kell egyes országoknak vétó jogot adni? Csak mert nagyobbak? A “kerek” rendszerben a nagyobbnak kell többet adni, kopronmisszumokra törni.


Bár ma még ez egy torzulás, kezdjük érezni, hogy a világ “kerek” lehet.


[42770]

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 5/11/2011

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.