Dr. Michael Laitman

“Csináld mindazt helyettem!”

Kérdés:

Képes a “gonosz hajlam” bármilyen önálló cselekedtre?

Válaszom:

A “gonosz hajlam” és a Fény együttesen működik, mivel a “gonosz hajlam” a Fény túlsó oldala. Ez nem valami vágy mely azt teszi amit akar. Az nem is létezik a valóságban.

Épp ellenkezőleg, a Teremtő, a Fény segítségével felébreszt a személyben mindenfajta érzéseket, vagy sötét állapotokat, melyek nevezünk a “gonosz hajlam”-nak. Milyen személyes vágy létezhet egyátalán a világban? Ki rendelkezhetne ilyesmivel?! Senki nem mozdul azért mert ő akar mozdulni!

Csak abban a mértékben, melyben a személy képes felismerni a “gonosz” és “jó” hajlamokat, és képes megmaradni az értelem feletti hitben, képes bármilyen lehetőséget felfedezni, hogy abban az állapotban szabaddá válhasson. Szabaddá de mitől, a Teremtőtől? Vagy a “jó” és “gonosz” hajlamoktól? A szabaddá válás azt jelenti, hogy a személy önkéntesen beleegyezik abba, hogy végrehajtja azokat a cselekedeteket, melyeket a Teremtő amúgy is végrehajtana.

Nincs olyan valóság, mely saját maga akarata alapján történne meg. A Fény munkálkodik mindenen, egy meghatározott döntő módon, és azzal érvelni sem lehet. Az a hozzáadott alkotóelem, amit “ember”-nek nevezünk semmi más, mint az a tény, hogy a személy megérti, érzi és beleegyezik a Teremtő összes cselekedetébe. Mi mindössze beleegyezésünket adjuk ehhez hozzá, akkora mértékben, hogy a Teremtő azt mondja nekünk, “Csináld mindazt helyettem!”, és akkor mi elvégezzük azt amit Ő végez. Mindez a személy megértésének szintjén, elérésnek magasságán múlik.

Milyen más lehetőségünk lenne valójában? Minden előre meg van határozva, ahogy az írva van, “Az aki ki van tiltva, ne legyen kitaszított a Teremtőtől”. Minden a Teremtő totális irányítása alatt van. Semmi más nem működik, csakis a Fény. Mi a Fénnyel, a Teremtővel való formaazonásságunkat adjuk hozzá. És ennél fogva, annak érdekében, hogy eljuttasson minket ehhez a tudathoz, a “gonosz hajlam” meg lett teremtve, hogy mi rendelkezzünk egy ellentétes vággyal, hogy mi ellenkezhessünk: “Én nem akarom mindezt!”.

Mindez szándékosan van így, annak érdekében, hogy megadja nekünk a lehetőséget hogy megvizsgáljuk, és megértsük mindezt – a jó és gonosz közötti kűzdelemből, a mi ellenkezésünkből, és makacsságunkból, mint egy makacs gyerek, aki fellázad szülei ellenében.

De fokozatosan mi keresünk, beleegyezünk abba mennyire minden valójában tökéletes. És akkor, még akkor is ha a Teremtő nem létezne, és az Ő ereje sem létezne, én mégis arra vágyok, hogy minden úgy történjen ahogy Ő végezte azt. Az ilyen személyt tartjuk “teljes igaz”-nak, akik totálisan igazolja a Teremtő, Vele teljesen egyetértve. Reménykedjünk, hogy eljutunk oda egy napon.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.