Dr. Michael Laitman

Az ima a közösségért, egy ima önmagunkért

Kérdés

 A közösségért való ima mindig azt jelenti, hogy az ő teljessé válásukért imádkozom?  

Válasz

Igen, azonban csak a személy szemében való teljessé válásról beszélhetünk. A közösségnek nincs hiánya semmiből. A személyen kívül, minden más korrigált. Mindenki a saját foltjai alapján van elbírálva. Mindenki a saját hibáin át látja a világot. Ha már most teljes volna, akkor az egész világot teljesnek látná.

Ezért a közösségért való ima, egy ima azért a közösségért, ami a személyen belül létezik. Ez a Shechina helye, a hely, ahol a személy felfedezi a Teremtőt. Ez az, ami a személy valódi közössége. Végül is az ember semmit nem lát, ami külső, hanem mindent a vágyain belül lát, azaz a saját, törött vágyát látja.

“A közösségért imádkozom!” Önmagán kívül senkinek nincs szüksége imára, vagy mindenféle szép szavakra, amelyek kizuhannak a száján: „Én a közösség érdekében tevékenykedem!” Azonban mindez csak úgy tűnik, mintha egy tevékenység volna.

Az embernek fogalma sincs, mennyire be van zárva önmagába. Mindenkinek kizárólag a saját vágyait kell korrigálnia. Ezt nevezzük „közösségnek” vagy világnak. Mindez az emberen belül van, ahogy az mondva van: „Az ember egy kis világ.”  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,191 seconds.