Dr. Michael Laitman

Újból épiteni az eltört szürőt. ( maszach)

A felső fény  teljes nyugalomban van és semmi sem akadályozza meg a teremtményt abban, hogy érezze, azt hogy az egyetlen erő iranyitása alatt van, amely kitölti a teljes valóságot. Csakhogy, a teremtmény saját tulajdonsága az, amely nem engedi érezni mindezt, mert ő ellentétes a Teremtővel, a fénnyel. Az a feltétele az első megszoritásnak, hogy egy azonosulás jöjjön létre a fény és a teremtmény között. Ez a feltétel azért létezik, mivel a Teremtő a teremtményt el akarja juttani egy olyan állapotba, mint a Teremtőé maga, aki csak jót cselekszik.

Ebből következik, hogy a teremtmény saját vágyában, nincsen meg a szándék az adakozásra, mivel el van rejtve tőle a Teremtő, nem képes érezni a fényt, a beteljesülést. Azt a korrekciót, amelyen keresztül kell menjen, azért hogy a teremtmény érezze saját magát a felső fényen belül, úgy hivjuk, hogy “masach” (szürő) vagy a szándék “azért, hogy adakozzon”.

Ennélfogva létezik a rejtettségnek egy rendszere, a világok vagy “olamot” (világok, héberül a rejtettség szóból eredve). A rejtetettség világa hozza létre ezt a fényt, amely mögött van az ő egoista vágyának a kulcsa. Azután innentől felébred benne a masachból (szűrőből) és a visszaverő fényből származó szikra, ezt hivjuk “a szivben levő pont”-nak. Ha a teremtmény kifejleszti ezt a szikrát, akkor ő állandoan ebben a folyamatban van, amelyben állandoan felébresztik benne az egyre nagyobb mélységet, újabb vágyakat a rejtettség (világok) rendszeréből. Lépésről lépésre a nulláról kezdve, a személy meg kell mutassa a hajlandóságát, hogy ő elakarja érni a vágyat és a szándékot az adakozásra.

A rejtettség (világok) rendszere elhozza neki a korrekciót, a szürőt az önző vágyak lefedésére és a szándékot az adakozásra. Az összes durvaság (Aviut) a világok rendszerének bal oldalán jelenik meg, és a személy kéri a masách korrekcióját, a szándékot az adakozásra a jobb oldalról, és összeköti a két erőt: a vágyat és a szándékot, a teremtmény megépiti saját magának az azonosságot a felső fénnyel.

Létezhet olyan állapot  a teremtmény érzésében, ahol a közvetlen fény benyomását érzi, és ezáltal különböző érzések jelennek meg a teremtményen belül.

Ebben a mértékben, amikor a teremtmény fejlődik, ő változásokat érez magán belül a felső fény befolyása alatt. Lehetséges, hogy úgy tünik neki, hogy szabadon vezetheti magát és raadásul, ő képes gondolni magáról, vagy nem gondolni.

Lehetséges, hogy többet vagy kevesebbet sóvárog a függetlenségre, vagy egyáltalán nem érti ezeket a dolgokat. Lehet, hogy közelebb vagy távolabb kerül az állati szinthez vagy az emberi szinthez.

Amikor elkezdi felfedeződni a szivben levő pontja, a törött másáchnak (szűrőnek) egy szikrája, akkor megkapja a lehetőséget, hogy növelje a szikrát és kérje a reformáló fényt . Kezdetben ez a szikra a törött másách-kal a spirituálitást egoista formában akarja, örömet akar magának a Teremtőtől, a spirituális világba akar emelkedni, és ő mindent meg akar szerezni a spiritualitásból.

Eképpen, ő elérkezik a Kabbalista csoporthoz, ahol megint az adakozást akarja gyakorolni. Nem számit neki, hogy sikeres-e lesz vagy sem, de megkapja a részleteket, mint olyan dolgokat, hogy imát és kérelmet emel. Ha fő benne a helyes hiányosság, a felső fény megadja neki először a távolság érzetét és ez később elhozza  neki a közelség érzetét.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.