Dr. Michael Laitman

Akkor kérj, amikor eszedbe jut

Dr. Michael Laitman

Folyton azt hisszük, valamiért nem illik kérnünk az adás- teremtőtől semmit. Tulajdonképp mindig kérnünk kell, mindenért, hisz ez segít, hogy ne felejtsük el, hogy mindent ő csinál, nincs rajta kívül más. Minden kis ügyünket az Adás-Teremtőhöz (aki jó és józós) kell kötnünk.

Mindig azt hisszük, ez most nem a megfelelő alkalom kérésre, előbb még ezt meg ezt cserébe meg kell tennem és sikerre kell jutnom benne, s majd azután kell az adás-teremtőt előhívni magamban. De nem így van! Semmit nem kell tennünk. Csak az adás-teremtő előhívása, feltárása a munkánk mindig.

Minél gyakrabban fordulok felé, minél többször jut eszembe “zavarni”, hogy az Ő felelősségének tekintem a dolgaimat,annál kevésbé kell aggódnom majd.

Az ő programja, hogy elbújik, és mindenféle akadályokba ütköztet bele, rejtettségekbe kerül. Ennek ellenére alakítsunk ki egy szokást, hogy mindig Őtőle kérünk mindent. Ez a legmegbízhatóbb technika és a leggyorsabb, ami Hozzá vezet.

Nem igényel intelligenciát, csak kitartást. Ha valaki ere az alapra helyezkedik és ezt nem felejti el (amiben a csoport és a társak tudják emlékeztetni naponta újra) ,akkor ha folyton az adás-teremtőhöz fordul jó hévvel, akkor lassan felfedezi, hogy mikor és miért érdemes hozzá fordulni. Megtanuljuk így, hogy Ő mit szeret, milyen a jellege, milyen imákat hallgat meg és miket nem. Aki vágyik erre a belső dialógusra az adás.-teremtővel, az tisztázza, hogy Ki is ez az erő.

Erre mondjuk: “Tégy meg minden tőled telhetőt és ne hagyd abba”. Mindenért kérnünk kell, gondolkodás nélkül, mint egy gyerek, aki folyton követelőzik anyjánál: Adjál, adjál, adjál, még-még-még”. Ezek a követelések segítenek a tisztázásban, hogy mi is a “parancs” és mi a”kihágás” és mik a válaszok az ő tetteire. Így tanul az ember.

Jó, ha nem zavarodsz össze ebben, és nem gondolod, hogy bármi tőled függ. össze kell kapcsolni a pontokat: magadat a csoporthoz és az adó-teremtőhöz, és törekedni, hogy függővé váljunk Őtőle (az egónál Nagyobb Erőtől.)

Később aztán lehet feltenni az alapkérdést: csak magamnak akarok kapni, vagy másnak is jó, amit kérek, sőt, már az adás-teremtő érdekében kérek végre? Ez a módja annak, hogy megtaláljuk az utunkat.

[43288]

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 5/17/2011Writings of Rabash

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.