Dr. Michael Laitman

A törött szűrőernyő helyreállítása

A Felső Fény állandó nyugalomban van, és semmi nem tartja távol a teremtett lényt annak az érzésétől, hogy egy egyedülálló, és egységes erő által, amely kitölti a teljes teremtést. Az egyetlen minősége a teremtménynek magának az, amely nem engedi megtapasztalni, ezt az erőt, a teremtett lénynek, a Teremtővel, a Fénnyel való ellentétes minősége miatt.  

Tény, az Első Megszorítás (Tzimtzum Aleph) feltételeinek megfelelően, a teremtmény minőségeinek meg kell felelnie a Fény minőségének, vagyis az adakozásnak, annak a befogadásához. Ez a feltétel a Teremtő által lett lefektetve, aki el kívánja juttatni a teremtett lényt a legmegfelelőbb állapotba, amely egyszerűen megegyezik az Ő, saját maga állapotával.

Így a teremtett lény vágya az, amely nem tartalmazza az adakozás szándékát, az egyetlen, amely falként áll közte és a Teremtő között, és nem engedi érezni Őt, a Fényt, a beteljesedést. A korrekciót, amelyen át kell mennünk, annak érdekében, hogy önmagunkat a Felső Fényen belül létezőnek érzékeljük, tekintjük „szűrőernyőnek,” (Masach) vagy az adakozás szándékának.  

Ezért van az elrejtési rendszer, a világok elrejtése, amely elrejti a Fényt, kiárnyékolja, és távol tartja a teremtménytől, (a “világ” héberül Olam és az “elrejtés” pedig Alama), amely ez által gondozza az egoisztikus vágyát.  Majd a szűrőernyő szikrája és a Visszavert Fény felébred a teremtményben és ez a „szívben lévő pont.”

Ha a teremtmény kinevelődik, amely egy folyamat, amelyben folyamatosan megmutatkozik az új vágy mélysége, a világok rendszere által, egy nagyobb és nagyobb fokozaton, amely a kezdetben nulla. Az előző válasz megmutatja az akaratot az adakozási szándék megszerzésére, ennek a nagy vágynak a számára. 

Ebben az esetben, az elrejtési rendszer fogja biztosítani a korrekcióját a teremtménynek, ami egy anti-egoista szűrő, vagyis az adakozás szándéka. A teremtett lény abban a vágyban él, hogy a vágyának a teljes keménysége (Aviut) amely a világok rendszere, feltáruljon a számára, baloldalról korrigálódjon, a szűrő által, azaz az adakozás szándéka által, a jobb oldalról.

Ahogy ez növekszik, a teremtmény megtapasztal különböző érzéseket, a Felső Fény hatására. Azt gondolhatja, szabadon cselekedhet, ahogy azt éppen szeretné. Valóban, talán lehet ezt mérlegelni. Lehet kisebb, vagy nagyobb mértékben törekedni a szabadság felé, vagy lehet, hogy ez teljesen értelmetlen, azaz ez lehet közelebb vagy távolabb, az állati, vagy az emberi szintektől.

Amikor a szívben lévő pont, a szikrája, a törött szűrőernyőnek és a Visszavert Fény elkezd kibomlani a személyben, kap egy lehetőséget kiterjeszteni ezt, és igényelni azt ezt Reformáló Fényt. Előzőleg ez a szikra, a törött ernyő arra kényszeríti a személyt, hogy a spiritualitást egoisztikusan akarja, és élvezze a Teremtőt, és a spirituális világot önző módon. Végül is most azonban az egészet, az adakozásba akarja fordítani.

Így az ember belép a kabbalista csoportba, és elkezd a gyakorlatban adakozni feléjük. Akár sikeres ez, akár nem, mindezek szükséges elemek az ima, a könyörgés elérésének. Ha a helyes szükségesség ébred fel valakiben, a Felső Fény, amely ma azt az érzést adja, hogy távol van tőle, azt az érzést fogja adni, hogy egyre közelebb kerül hozzá.

KN

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,688 seconds.