Dr. Michael Laitman

A szégyen az a forditóttja a teljességnek

Kérdés:

Mit jelent a szégyen? Ha, ez nem létezik a kreációba?

Válasz:

A szégyen az, amely elválasztja  az embert a majomtól. A gyökérben fekszik az érzet, a szakadék az adakozás és a megszerzés között. Mivelhogy minden az okozattól függ, az állapotoktól, amelyben én érzem saját magamat, mint adakozást vagy megszerzést, ehhez képest érezzük a teljességet vagy a szégyent. A szégyen az ellentéte a teljességnek.

Felejtsétek el mindent ami eseményekhez kötödik  ebben a világban, a szégyen (“busa”) szóról, ennek más a jelentése. Ez az érzet közötti szakadék  az adakozó és a megszerző között, egy spirituális szégyen. A valódi szégyen, egy spirituális érzet, és a szégyent  a korporalitásban mindig elnémithatjuk, vagy elrejthetjük.

A valódi szégyen a feltételből  jön, azaz én érzem, hogy a Teremtő adakozó, szerető, és én magamat érzem, mint azt aki átkozza őt, aki lopni akar tőle, aki röviden ellentétes tőle! És amekkora mértékben a személy felfedi, a kontrasztot egyiket a másikkal szemben, akkor érzi a szégyent a maga számára, és ez kötelez engem, hogy elrejtsem magam, az egoizmusomat, és kezdjem korrigálni magamat.

A szégyen, az egy nagyon hasznos érzékelés, a korrekcióval kapcsolatban. Csak azoknak a számára jelenik meg, akik  képesek korrigálni magukat. Másképp nincsen szükség a felfedezésre. Én mondhatom a macskának, hogy szégyeld magad, azért, mert ő megette a másiknak a túróját.Ő nem érez semmiféle  szégyent. Ő csak azt képes érezni, hogyha megverték, és máskor féli ugyanazt megtenni. Mivel  nem a szégyen kezeli őt, hanem a félés a szenvedéstől.

A szégyen úgy érkezik mint eredménye a fejlődésnek, mivel te érzed a lépcsőt, amely főlőttebb van nálad, mennyivel magasztosabb nálad, és mi mennyire szeretettel vagyunk kezelve ennek a szintnek az irányából, és menyire ellentétes vagy ezzel szemben és nem tehetsz semmit.

Azért, hogy érezze a szakadékot, az emberben kell legyen egy belső személyisége, nem csak a korporalis érzékelése. Minden attól függ, hogyan értékeli az adakozás és megszerzés tulajdonságait. A korporeális érzékelés csak azért létezik, hogy ő érezze magát mint gyermek aki nem szégyeli kapni az anyjátol.

És csak akkor ő kezd felemelkedni a kis gyerek és az anya állapota főlé, és akarja érezni magát függetlennek. Ha hiányzik neki ez a szabadság, akkor ő érezhet szégyent. A rabszolga nem érez szabadságot, nem érez szégyent, mivel ő a tulajdonosához tartozik .

De aki akar nővekedni, és szabad ember lenni, azonnal elkezd szégyent érezni, és ennek köszönhetően eléri a szabadságát.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.