Dr. Michael Laitman

A világot a vágyak szemüvegén át látni

A Zohár, „Adomány” című fejezete 4. szakasz: … Jacob, aki egy egész volt megkapta a szeretet mindkét világból, azaz két nővérrel lépett házasságra, Leahval and Rachellel, azaz két világgal, a Binával és a Malchuttal.

Kérdés

Melyik belső vágyamat nevezzük nővéremnek?  

Válasz

Az ember hordozza a kövületi, növényi, állati és emberi szintjeit a vágyaknak. Az egész világ amit látok, az én vágyaim, amelyek rengeteg vágyra osztódnak, amelyek mindegyike egy bizonyos földi képet hoznak létre az érzékelésemben.  

Látjuk a vágyainkat. Magunkba tekintünk, a saját vágyainkba, részekre vannak osztva, amelyek a világom tárgyait alkotják. Mintha egy háromdimenziós szemüvegen át látnánk a világot. Még csak nem is érezzük, hogy ezen a virtuális valóságon belül vagyunk, mivel semmivel nem tudjuk összehasonlítani a saját jelenségeinket. Ezért úgy tűnik a számunkra, mintha egy valódi világban léteznénk.

Azaz, valamit érzékelünk a vágyainkon belül, de olyan, mintha az kívül lenne, előttünk. Azonban ha ezen a világon kívül látnánk egy másik valóságot, akkor felismernénk, ennek a világnak a valósága relatív. A vágyam részei mozdulatlan képeket hoznak létre bennem, meg növényeket, állatokat, és embereket. Azonban ezek nem emberek, akik feltűnnek a képeimben, hanem az emberi szintem lévő vágyaim, amelyek sok részre osztódnak, és én a vágyam minden részletét, egy másik ember formájában látom.

Vannak állati szinten lévő vágyaim, és ezért látok állatokat ebben a világban. Sőt, ezek olyan vágyak, amelyek most vannak bennem, de vannak olyanok is, amelyek a múltban voltak jelen bennem, és olyanok is, amelyek a jövőben kerülnek majd a felszínre. Ezért látok egy fejlődő világot, kihalt állatokat, vagy új fajokat, amelyek hirtelen előttem teremnek. Azaz felmerülnek a tudatomban, majd ismét eltűnnek. Ugyanez történik a kövületi, és növényi szinten is.

Nincs semmilyen világ. Ezek csak az én érzékeléseim, a vágyaimon belül, amikor egy bizonyos Reshimot (információs gén) a felszínre bukkan, lecserél egy másikat, és én, a Reshimo ilyenfajta érzékelésbe juttatása által azt érzem, hogy ebben élek – lényegében hogy én ebben a világban élek. Ez egy belső mozi, amelyet az állandó Fény vetít ki a számomra, amely felébreszti a Reshimot amelyek lecserélik egymást, egy meghatározott sorrendben.  

A Reshimók fejlődési folyamatában (ahol a Reshimo egy információs adatbázis a memóriámban) egy részük az én akaratomtól függően, egy másik részük saját maga által bukkan fel. A fejlődési folyamatnak ezt a teljességét, amely magától történik, nevezzük úgy, hogy “Beito” (kellő időben). Azonban ha fel akarom ezt gyorsítani, és képes is vagyok erre, akkor a fejlődésnek ezt az útját nevezzük úgy, hogy Ahishena (felgyorsított idő).

Azonban minden esetben kizárólag a Reshimotról beszélünk, amely felébred bennünk, amelyet úgy érzékelek, mint világok, önmagam, vagy a fejlődés teljes folyamata.   

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,195 seconds.