Dr. Michael Laitman

Az Univerzum mozaikja ahonnan csak te hiányzol

Fejlődésünk célja az, hogy hasonlóvá váljunk a természet erejéhez, ahhoz a hatalmas integrált erőhőz mely mindent befolyásol. Ez az erő magában foglalja a természet összes erejét, melyeket mi klasszikus tudományaink által felfedezünk: a fizika, kémia, biológia, botanika, zoológia, geológia és asztronómia segítségével. Minden egyes tudomány benne van foglaltatva ebben az egyetlen törvényben.

Ez az integrált törvény, melyet mi egy kedves, kölcsönös kapcsolatként fedezünk fel, egyesíti a valóság összes alkotóelemét, melyek kölcsönös szeretet és adakozás által vannak egymáshoz kapcsolódva. Ez a teljes rendszer egy integrált, analóg rendszer, ahol minden az emberiséget kivéve teljes harmóniában létezik. Ebben a teljes rendszerben, mint egy hatalmas szférában, létezik egy olyan rész, melyet “ember”-nek, “emberiség”-nek nevezünk, mely tökéletlen. Ez a legfontosabb rész, a legfejlettebb, de ugyanakkor tökéletlen mivel annak saját természetét egy tudatos módon kell megvalósítania.

A kövületi természet, a növény és állati világ ezen a szférán belül ösztönösen létezik, és engedelmeskedik ennek az egyetlen törvénynek, mivel ők nem is gondolnak arra, hogyan kellene élniük, azt autómatikusan teszik. Ők a természet törvényei által vannak aktivizálva, mely nem hagy meg nekik semmilyen szabad választást, semmilyen belső szabadságot. Az erők teljesen uralják őket, és ők végrehajtják a természet utasításait 100%-ban.

Ugyanakkor az emberi lény rendelkezik szabadsággal. Neki meghagytak egy üres teret a szférán belül, hogy ő képes legyen ezt az ürességet maga megtölteni. Mint egy gyurmadarabból meg kell formálnia magát, mely rész aztán pontosan beilleszkedhet a természet mozaikjába, egyesülve annak összes részével több ezernyi kapcsolaton keresztül.

Ez a mozaik nem lapos, és még csak nem is három dimenziós, hanem több dimenziós, több arcú a pszichológiai, pszichszomatikus, spirituális és materiális szinteken, az össze van kapcsolódva a természet minden formájával számtalan módon. Tudományainkon keresztül mi csak nagyon kicsiny részét fedezzük fel a törvények teljes rendszeréből ezen a szférán belül. És nekünk meg kell ismernünk mindent.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,605 seconds.