Dr. Michael Laitman

A kabbala tiszta gyakorlat

A fejlődés úgy tűnik, mint egy elektromos erő, amely a rendszerben keringene. Amikor hozzá kapcsolódom, a két erővel, amivel rendelkezem az egoista és az adakozó erőkkel, ez az erő is elkezd keringeni bennem. Ebben az esetben a rendszer dolgozik velem, és érzem az „áramot,” amely teljes egészében áthat engem, felfedezem a benne rejlő programot, és egyre jobban részt veszek benne.

Így emelkedünk a spirituális fokozatokon, visszafelé, az egyesített Erő irányába. Plusz és mínusz pozitív és negatív, egység, és megtaláljuk a végtelen létezésünket is ezen belül, vagyis annak végső okát. Ez maga a program.

Ez biztosítja nekünk, hogy meglássuk az okát a jelenlegi válságnak, és a következményeit is megérthessük. Megértettük, hogy miért nem kaptuk meg a kabbala bölcsességét addig, ameddig nem fedeztük fel a csoportot, és nem ért el az egoizmusunk egy határt. Csak most érezzük, hogy napról napra, hogyan változik körülöttünk minden. Annyi minden történik a világban, melynek mindegyike a válság létrehozását szolgálja, és demonstrálja a kétségbeesett állapotunkat is, a reménytelenséget és az értetlenséget, amely jellemzi a világot. Napról napra, egyre gyorsuló ütemben teszünk lépéseket ezen az úton.

Ezért hamarosan meg kell mutatnunk a világnak, hogy mi értjük a teremtés tervét. Természetesen nem ismerjük teljes egészében, mivel azt majd a létrafokokon való haladás által érjük el, a fejlődésünk közben. Mégsem tudjuk, hogyan hajtsuk ezt végre, és hogyan kezdjük el. A továbbiakhoz haladás közben kell tanulnunk még.

Nincsenek közöttünk individuumok, akik elérték volna a végső vonalat, amely nem okozna nagyobb eltérést egyébként. Lényegében olyan a Kabbalistáktól tanulunk, akik elmondják nekünk a teljes folyamatot, az egész emberi történelmet. Emellett ezeket az információkat ezer évvel ezelőtt adták át nekünk, ám a szavaik ma is igaznak bizonyulnak.

Ezért csak arra van szükségünk, hogy meghalljuk, milyen törvényeknek kell engedelmeskednünk, hogy minél gyorsabban részei legyünk az integrált rendszernek. Mihelyt megértem, hogy ez a része vagyok egy rendszernek, minden törvény elkezd rajtam működni. Elkezdem megérteni és megtapasztalni mi történik a világunkban. Ezen keresztül azonnal látom ezt, az erők, melyek keresztülrohannak rajtam, megértetik velem, mit okoznak, és hogy mi a tevékenységük lényege.

Írva van: „A cselekedeteidből ismerünk meg Téged Uram.” A Kabbala bölcsessége teljesen gyakorlati módszer, amely kizárólag rajtam működtetek. Nem tanulmányozok egyetlen rovart sem mikroszkóp alatt, és a külső világot sem tanulmányozom. Éppen ellenkezőleg,, feltárom a kabbala bölcsességét, és minden teremtményt, általában magamban. Nincs gyakorlatibb és kísérletezőbb tudomány, mint a kabbala.

A Kabbalisták elmagyarázzák, melyik törvényeket kell követnünk, annak érdekében, hogy aktív részei lehessünk az egész rendszernek. Végül is az emberiség csupán egy kis része egy hatalmas rendszernek, a Végtelen Világának. A Kabbalisták egyszerű törvényekről beszélnek, amelyeket a csoporton belül kell vizsgálnunk. Úgy kell azt strukturálnunk, mint egy mini – modelljét, egy integrált, végtelen valóságnak, hogy ezen a modellen belül találjunk egy lehetőséget a teremtés alapvető törvényeivel összhangban, melyek az egoizmusunkhoz és a teremtés pozitív erejéhez tartoznak, és törekednünk kell azok betartására.

Akkor a csoport, egy „építési területté” válik a számomra, egyfajta laboratóriummá, ahol vizsgálhatom a barátaimat és magamat, ahol mi, mindannyian együtt és külön dolgozunk, építkezünk, teremtünk és formáljuk a jövő világot, a Felső Világot és a holnap emberiségét.  A cselekedeteink szinkronban vannak azzal, amit a Kabbalisták tanácsoltak, tehát csak tapasztalati úton tesztelt és ellenőrzött munkát végzünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.