Dr. Michael Laitman

Amikor kapcsolatban vagyunk a felső erővel

Kérdés:

Mit tehetek, amennyiben a Zohár olvasása alatt nem vagyok képes a szövegre koncentrálni, és mindenfajta oda nem illő gondolataim, és képzelődéseim vannak múltbéli eseményekkel kapcsolatban?

Válaszom:

Mielőtt a személy elkezd tanulni, mindazt fontosabbnak kell tekintenie, mint bármi mást ami kívül történik. Mindaz ami tegnap történt, ma történik, vagy ami holnap várható semmit nem jelent a tanuláshoz viszonyítva, mivel most történik meg az, hogy én kapcsolatba kerülök azzal a felső erővel, mely elrendezi teljes életemet számomra, és én akár azt önző módon is erre kérem, a korporeális szinten.

Ezáltal hasznos számomra az, hogy a Zohár olvasására koncentráljak, és hogy kapcsolatban maradjak a felső erővel, mivel én attól függök. Ez egy színtisztán önző, külső megközelítés, mindennek ellenére működik.

Amikor mi mindenfajta idegen gondolatokat érzékelünk az olvasás alatt, azon a ponton mindazok akadályok, melyek az egótól származnak. Azok akadályok az úton, és nekünk együtt kell azokkal dolgoznunk.

Azonban maga a történet ne aggasszon minket. Először is emlékeznünk kell, hogy bármi amiről a Zohár beszél, az csakis magamon belül történik. Bár én nem értek abból egy szót sem, mindaz nem számít. Nekem arra kell erőfeszítést tennem, hogy azokat megtaláljam magamon belül.

A kulcs az, hogy én azokat külső képekként látom, míg ahelyett azokat belül kellene éreznem. és semmilyen különbséget nem okoz, hogy pontosan miről is beszélünk. Az egyetlen fontos dolog számomra az, hogy a külső megfigyelésből egy belsőre váltsak, és látásmódomban korrigáljam a hibát.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.