Dr. Michael Laitman

A népek számára legyünk mi a példa

V. 4, 2011

Dr. Michael LaitmanKérdés: A Soá idején nemcsak a vezetők, a nép is gyűlölte a zsidókat….

Válasz: Lehet, hogy sokan így éreztek. Valóbvan nehéz elképzelni, hogy egész népek elfogadnának egy népirtási tervet szégyen és bűntudat nélkül. Ha háború van, mindenki tudja, hogy csak az ellenség megölésével lehet győzni, s az az ellenség, aki mindenről valami ellentéteset gondol, mint mi.

Manapság egyre több nép gondolja, amit régen a németek. Egyre többen érzik, hogy, hogy a zsidók a riválisaik, üldöző nemeziseik. És mindegy, mivel, de harcolniuk kell: Háború zajlik és mindenért a zsidók a felelősek”, mondják.

Bármely olyan nemzet, amely a fasizmus elképzelését elfogadja, meg fogja támadni eszméivel Izraelt. Ez a természet törvénye; Ezen mi nem tudunk változtatni.

Tehát nekünk az az egyetlen lehetőségünk, ha mi nyújtjuk erre a gyógyulást. A gyógyulás a közös gyógyulás vágyába, vagyis a társakkal való egységben rejlik. Ezáltal lehetünk példaadók, “fény a nemzeteknek”  És akkor végre meglátják, hogy van itt egy helyes példa, ami az evilági gondokra is megoldást hoz s egyben mindenki eljuttat a lelkiség szintjére, ahol nincs téridő, ami örök.

Ha  ilyen példát nyújtunk, megelőzzük a Harmadik és Negyedik Világháborút és a vele járó tragédiákat. Más megoldás nincs. Ezért mindenki, aki érti a zsidó népet fenyegető veszedelem természetét, az egész emberiségből, azon kell lennie, hogy résztvegyen teljes erővel, teljes szívvel ebben a gyógyításban.

[42029]
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 5/2/2011 on Holocaust Memorial Day

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.