Dr. Michael Laitman

A tudás edénye

Báál HaSzulam, “A Béke”: A próféta a teljes világban uralkodó békét, a világnak az Isten ismeretével való megtelésétől teszi függővé.

Ezáltal a világban található problémák megoldása “A Teremtő ismerete”. Ameddig az egész világ, a legkisebbtől a legnagyobbig, teljesen felfedett vágyaiknak megfelelően, meg nem telik a Teremtő ismeretével, addig nem érheti el a tökéletességet, békét és elégedettséget. Mindaddig mindig lesznek olyan erők, melyek agitálnak, felráznak, és arra kényszerítik a világot hogy elérje az Teremtő ismeretének állapotát, ahol a Teremtő beteljesíti Teremtését.

Szemeink láthatják, ahogy a boldogtalan beteg hogyan szenved, és kínokban fetreng az elviselhetetlen emberi fájdalmaktól. Végül is az emberiség már magát a szélsőséges jobboldal irányába vetette magát mint Németország esetén, és ugyancsak belevetette magát a szélsőséges baloldal karjaiba, mint Oroszország esetében, de azt találta, hogy egyátalán nem enyhítette saját helyzetét, az csak még súlyossabbá vált, még mélyebb betegségve és agóniába süllyedve, és a hangok az égig emelkednek ahogy azt mindannyian tudjuk. Amit értelmünk javasol nem képes esgíteni ezen a ponton, mivel mi mindig vagy a jobb vagy a bal irányba térünk le. Néha mi megtartjuk a középső vonalat, de általában csak akkor amikor a szélső jobbról balra, vagy szélső balról jobbra haladunk. Ennek eredményeképpen mi egyik probléma után a másikba zuhanunk, és semmi kiút nem létezik ameddig meg nem ismerjük a Teremtőt.

A “Teremtő ismerete” vágyaink korrekciójára mutat, hogy azok alkalmassá váljanak a tudás (Daat) számára szolgáló edénnyé válni, azaz megteljenek a Hasszadim (Kegyelem) Fényével, azon belül a Hochma (Bölcsesség) ragyogásával, mint a Hochma, Bina, és Daat Szfirái, HBD.

Kérdés:

Hogyan telik meg a világ a Teremtő ismeretével?

Válaszom:

Az emberek elkezdik megtanulni, hogyan adakozzanak mindenki számára, amint mindenkivel egy globális, integrált és analóg rendszerben léteznek, ahol mi megadjuk magunkat a többieknek, összeolvadunk és integrálódunk egymással, ahol a kölcsönös adakozás, és akár szeretet uralkodik.

Ameddig mi nem egyesülünk egy ilyen rendszerré, ahol mindenki képes mindenki kollektív vágyát érzékelni, és arra törekszik hogy ezt a kollektív vágyat beteljesítse és gondozza, mint egy sejt egy egészséges testben, nem vagyunk képesek elérkezni tökéletességi állapotunkhoz. Mindaddig a balszerencsék csak tovább növekszenek, és tolnak minket a tökéletes állapot felé.

Ez az amit úgy hívunk, hogy a “Teremtő ismerete”: Mindegyikőnk a tudás edényévé válik. A Zeir Anpin és a Nukva felemelkedik a Hocha és Bina szintjére, és megkapja azoktól a beteljesülést, azon vágynak megfelelően amit oda felemeltek. Ezáltal ők vannak “a tudás edénye”-nek tekintve. Elérik a “felnőttkor” állapotát, és a szülői Aba és Ima Parcufaival együtt átváltoznak HBD-dá.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.