Dr. Michael Laitman

A mi nehézségeink a mi ébresztőóránk

Kérdés:

Amikor feltárul előttünk a gonosz hajlam akkor, magunkra kell vonjuk Fényt a korrekció érdekében. Hogyan lehet ezt megtenni? Melyek a folyamat lépései? Mit mondhatok én ebben a helyzetben magamnak?

Válasz:

Nem kell mondj magadnak semmit. Csak meg kell értsd, hogy a Fényt mi a csoportban vonzzuk magunkra akkor, amikor mi együtt tanulunk egy célért azért, hogy eljöjjön a Fény, összekapcsoljon minket a kölcsönös adakozásban, a kölcsönös összeköttetésben, és a kölcsönös szeretetben. Így valósítjuk meg az adakozás vágyát. Ahogy meg akarjuk szerezni a közös összeolvadásunkat, ahogy meg akarjuk javítani a közös vágyat, az edényt.

Ha mi már kijavítottuk az edényünket és van egy összeköttetés közöttünk, akkor azt akarjuk, hogy ez az edény megkapja az adakozás formáját. Más szóval, gondoskodunk, hogy a Teremtő tulajdonsága belénk öltözzön.  Így a Fény bele öltözik a teremtménybe.

A gonosz felismerése arról szól, hogy feltárja előttünk a Teremtőtől ellentétes vágyakat, hogy megmutassa nekem milyen távol vagyok. Ha képes vagyok összekapcsolódni a csoporttal és ezáltal megszerezzem ott a spirituális világot, akkor gyönyörű világ tárul elém. Érthető, hogy ez még nem a teljes spirituális valóság. A spirituális teljességem, azaz az én végső korrekcióm az lesz, amikor  világ  összes lakója, az összes kövületi, növényi és élő összekapcsolódik bennem , mint az én testem részei, és megértem, hogy az én vakságom volt az oka, hogy ezt eddig nem láttam.

A teljes megvalósitásom ebben a kapcsolatban, a köztünk levő Kölcsönös Garancia. Pontosan erről beszélnek Baal HaSulam cikkei: a Tóra Adása, a Kölcsönös Garancia, a Szabadság cikk, a Béke a Világban cikkek.Amikben Baal HaSulam elmagyarázza, hogy a teljes megvalósítás csak a kapcsolatban állhat fenn, és azért “Szeresd a felebarátodat, mint magadat”, mert ha magad barát nem akarsz lenni, és ezért erőfeszítéseket nem teszel magadra maradsz, s magányodban kővé dermedsz, magad korrekciója nem mozdul előre, addig amíg ez nem változik.

Ne fuss el az egyetlen helytől sem bármekkora a nyomás, amelyben megvalósíthatod a spirituális vágyat. Ez a hely a kölcsönös összeköttetésben áll köztünk. Egyikünk sem érezheti a spiritualitást egyedül önmagában. Az én szívbeli belső vágyam irányítva van a köztünk levő kapcsolat felé. És a megvalósitása attól függ, hogy hogyan tudom közeliteni magam, belém húzni az összes barátokat és az egész világot. Ilyenformán felépitem az én edényemet a Fény befogadására. Csak szeretet és közös kapcsolat által tudjuk megszerezni a spiritualitást.

A Kölcsönös Garancia az egyetlen helyes definíció az összekapcsolódásra. A Kölcsönös Garancia azt jelenti hogy amennyire én gondoskodom rólad, te ugyanolyan módon gondoskodsz rólam, minden különbség nélkül mind egy teljességben kapcsolódunk össze.

Az összes problémánk abból adódik, hogy nem akarunk ehhez elérni. Ez az úgynevezett Izrael Terhe, és ebből ered a világ összes gyűlölete és az összes nehézséget ez vonja maga után.

Ezek nem fejeződnek még be,  egyelőre  időt kaptunk amivel megkapjuk a lehetőséget arra, hogy felébredjünk és megértsük, hogy a Kölcsönös Garancia az nem fizikai cselekedet, hanem egy eszköz a spirituális megvalósítására. Meg kell hogy szerezzük a Kölcsönös Garanciát önmagunk számára, és ezt egyfajta példamutatásként kell felhasználnunk a világ többi részének javára.

Ezért elmondatott: “Papok Királysága lesztek nekem és a Szent nemzet”. Ezen az úton valósulhat meg az hogy mi szabadok leszünk a saját országunkban, de csakis ilyen módon és nem másképp. Szabadnak lenni, azt jelenti hogy spirituális szűrők tulajdonosa vagy a saját világodban azaz a vágyaidban.

bs

KA

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.