Dr. Michael Laitman

A múltbeli bölcsekhez vezető szál

thumbs_laitman_558
Kérdés: Elsősorban Kabbalista forrásokat olvasunk, amelyek tartalmaznak  megvilágító Fényt – hogy lehet még, Fényt bevonzani?

Válasz: Jó, ha kapcsolatot hozunk létre azzal a rendszerrel, amelyben az emberek szolgálatban, odaadásban vannak. Ezért a  Kabbalista tanokat elfogadókkal azaz a Kabbalistákkal és az ő írásaikkal kell kapcsolatban lenni, mert azok tele vannak megvilágító Fénnyel.

A megszerzés, (Malchut) és a végtelen világ (Ein Sof) rendszerében vagyunk belefoglaltatva. Ami körülöttünk történik, az csak öltözék, rejtettség, függöny, mely mögött a helyzet egyre sötétebb – de ez még mind ugyanaz a egoista megszerzés, Malchut, királyság.

Tehát a következő lépés megtételéhez kapcsolatot kell létrehozni emberekkel, s ebben létrejön az adakozás, egymás iránti tenni akarás,  azaz olyan lelkek, olyan vágyak, melyek már egységre léptek egybe-társultak— ezek a bölcsek, akik összekapcsolódtak a Kabbala Bölcseletének, az   Elfogadás tanának tanítóival, könyveinek szerzőivel. Ezeket a könyveket azért olvassuk,  hogy kapcsolatba kerüljünk velük, hiszen ezért is írták őket,  s az általános rendszerben az ő helyükhöz ettől egyre közelebb kerülünk.

Hogy lehet a gyógyító felépítő feltárulást, a Fényt még bevonzani? Kell valami gondolati szál az Elfogadók – kabbalisták – üzenetéhez. Még ha csak fordításban olvassuk is, és nehéz is megérteni és szeretnénk egy könnyebb verziót, akkor is ragaszkodni kell az eszenciához. A Kabbala tanulása az, az eszme az a vágy, ami elvezet a Baal HaSulamhoz, Ábrahámhoz, Rabbi Akibá-hoz, Luriához, és Mózes üzenetéhez. A rendszer felépülő, gyógyuló, kijavító oldalához vezet ez a szál.

Hogy is lehetne másképp? Tudnál a kölcsönös felelősségről, arvutról beszélgetni csak úgy valakivel az utcán? Mire gondolhat az a sok-sok egoista, aki különböző szlogeneket mantrázik, úgy tömöríti látszólagos egységbe a többit ? Mondjuk mint a focirajongók, akik bárkiből képesek kiverni a lelket, mert a köztük lévő szeretetnek az az alapja, hogy mindig valaki más ellen irányuló gyűlöletnek adnak hangot. Ez az egoizmus, ez nem szeretet, nem egység, és nem is ér semmit.

A fasizmus szó is kapcsolatot jelent, de szintén valaki ellen. Ez ismét elterjed, ha nem adjuk át az embereknek a megvilágító Fényt, ami semlegesítheti ezt a téves attitűdöt. Világszerte el kell terjesztenünk a kölcsönös felelősséget, mely elutasítja az olyan szeretetet, amely másokat gyűlöl.

Enélkül az üzenet nélkül pro-náci rezsimek jöhetnek létre. A tömegek bár egyesülnek a válság legyőzésére, de egymás ellen fordulnak közben.

Reggeli lecke 5-ik rész 2011/11/07 “Matan Torah (A Tóra megkapása)

kgy

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,113 seconds.