Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia a kulcsa, az új világnak

Kérdés

Mi a kölcsönös garancia elve, és mi a szerepe a dolgok egyensúlyában, amiről Rav annyit beszél?

Válasz

A kölcsönös garancia az elv, amely az ásványi, növényi, állati természet valamennyi szintjén működik, és meg kell, hogy nyilvánuljon az emberi szinten is, a köztünk lévő kapcsolatokban. A természetet tanulmányozva, láthatjuk, hogy minden eleme egy törvénnyel van összekapcsolódva, amelyet garanciának nevezünk. Végül is, ha egy rész nem szolgálja ki a többit, a szervezet meghal. Minden kölcsönösen összefügg egymással, egymásrautaltságban létezik, egy viszonossági kapcsolatban, és fehérjéket cserél egymással, valamint információkat.

Ez pont azon a módon működik, ahogy a mi testünkben a szív, a tüdő, a vesék, és minden más szerv szolgálja a teljes szervezetet. Egyetlen szerv sem dolgozik magáért, összeköttetésben vannak egymással. Mindegyik az összes többit szolgálja, nem önmagát, csak annyit vesz el a testtől, amennyire szüksége van, az egész szervezet szolgálatához. Ezen kívül semmire nincs szüksége.

Mennyi energiát, mennyi információt, és milyen képességeket kapok? Csak annyit, amennyi annak érdekében szükséges, hogy mindent, amit nekem kell adakoznom a szervezetnek, amelyhez tartozom, megtehessem., és amit kapok, azt abban a speciális formában kapom meg, amely bennem van elrejtve, hogy pontosan azt kapjam, amire szükségem van. Minden, ami belém lép, megsokszorozódik a test kiszolgálására irányuló képességem által, és ez az, amit önmagamon kívülre kell kivinnem. Önmagam számára semmit nem tartok meg, mindent csak arra használok, hogy végrehajtsam a küldetésem, a teljes rendszer elfogadása által.

De mit kapok én mégis ebből az egészből? Miután elkezdünk ennek a teljes harmóniának a szintjén élni, egy tökéletes, integrált formában, mindannyian megkapjuk a jogot, a magasabb szinthez tartozásra, amely a létezés egy más szintje. Akkor elérjük az állapotot, ahol nem csak egyszerűen egy biológiai, fehérje testben létezünk, hanem érezzük a valódi emberi szinthez tartozó tudatot és érzelmeket.

Miért? Az állatokban a test természetes módon működik, egy ösztönös kapcsolatban egymással, és egyensúlyban a természettel. Mivel az ásványi, növényi, és állati szinteken, minden az egymásra utaltságnak megfelelően működik.

Azonban ha valaki, az ásványi, növényi, és állati fokozatoknak, ugyanebbe az integrált képébe lép be, egy harmonikus, és szintén integrált formában, akkor a saját belső természete, akarata ellen tesz, a hatalmas mennyiségű kutatás, kísérlet, és önelemzés által. Felemeli magát, egy integrált szintre, és odaemeli az elméjét és az érzékelését is. Majd tanulmányozza ezt a felükről származó rendszert, mivel eléri azt. Végül is, ennek az elérése nélkül, nem tud integrált részként létezni, a többi ember viszonylatában.

Akkor kilépek magamból, és elkezdem megtapasztalni, ezt az összekapcsolt rendszert, Nem látom elválasztva magam, a többiektől, hanem mindent egynek érzékelek, és ezt a legmagasabb rendszert nevezzük „Ádámnak,” vagy „Embernek,” jelezve ezzel, korlátlan természetét. Így emelkedünk fel erre a szintre, nem mindannyian, egyenként, hanem mindannyian együtt, egy közös rendszerben. Láthatjuk, mennyire össze vagyunk kötve, és feltárjuk az új dimenziót, amelyet „embernek” nevezünk.

Azonban ma nem érjük el az emberi szintet, mivel az egónk kormányoz minket, a természet által vezérelt módon. Ezért állati nézőpontunk van. Ma, nem vagyunk embernek nevezhetőek, mivel semmi valódi dolog nincs a birtokunkban, önmagunk által. Ösztönösen élünk és cselekszünk, önmagunkba zárva, a saját kapni akarási vágyunkon belül.

Azonban, amikor mi a saját akaratunk ellenébe megyünk, és építjük ki a kapcsolat rendszerünket, a kölcsönös garanciát, akkor emelkedünk fel az integrált rendszer szintjére, a mindenható természethez. Ma azonban még nem vagyunk ezen a szinten.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,111 seconds.