Dr. Michael Laitman

Ismerem a vilàgot

Kérdés

A kreàtor nincs odakint, bent tàrul fel – akkor mi az àtkaroló, kinti Fény?

Vàlasz

Ténylegesen minden a Végtelen vilàgànak Malkuthja. Nincs rajta kivul semmi. Valaha tele volt a Végtelen Fénnyel. Aztàn megszoritàst kapott s elhagyta a Végtelen Fény, màs formàja lett. Aztàn ugyanez a Malkut részekben jelent meg, vilàgokat és lelkeket formàzva. Egyesek kinti, màsok benti pàlyàkon futnak

Ezért a mi vilàgunk àsvànyi, novényi, àllati szinten, hisz ezek jelentik az externàlis részt /kint/ s az emberi vagy beszélni képes szint a benti szintet. Ez a lényeg a szellemi /adni képes/ szinten: az ember feladata az adàs szàndéka s a tetteket a természet kinti része végzi el. Igy jut el a Mqlkut végtelenje a teljes reparàcioig. Sokféle àllapot van, de mind az egyetlen Vàgy s az egyetlen Fény hatàsa alatt. Mi az ami vàltozik akkor? A tudatossàg, a vàgy feletti irànyulàs. Csak a teremtménynek a kreàtor – azaz az adàs Fénye, megvilàgitàsa – irànti viszonyulàsa vàltozik.Semmi nem vàltozik, csak a viszonyom, a felfogàsom – az, amit képzelek a vilàg kapcsàn.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,662 seconds.