Dr. Michael Laitman

Az agy és a szív között

Kérdés

Mit jelent az, hogy “kicsorbítja a fogát az egónak” valaki, a spirituális munkában?

Válasz

Nekünk 32 fogunk van, (L és B, 32 szint), amelyek “őrölnek”, összevegyítik az ételt, és az élvezet, mint kitöltést.. Ez akkor történik, amikor már tudjuk, milyen megtöltést vagyunk, vagy nem vagyunk képesek megkapni, mennyit vagyunk képesek megszerezni az adakozás számára, és milyen formában. Azaz, a végső vizsgálatok során, amelyeket az ajkainkkal teszünk: a fentről és aluról, és a nyelvünk segítségével, amely a közepén található (Szent Nyelvnek nevezzük), a középső vonalon.

Minden testi szerkezetünk tükrözi a az erők szétválását, hogy ezzel is megvizsgálhassuk, a vágyunkat és a gondolatainkat. Azt láthatjuk, hogy az ember képe ebben a világban, az elképzelt képmásunk tükröződése.

Tehát a különleges szerepe van a fogaknak, hogy megvizsgálja a kitöltést, amelyet már képesek vagyunk megkapni az adakozás érdekében. A fogak rágnak és őrölnek, de mindezt, a megszerzési vágyon belül teszik. A száj, amely közepén van az értelem és a szív között, az ami megvizsgál, elemez és dolgozik. A gondolatok az értemből jönnek, és a vágyak jönnek a szívből. A helyes viszonyban a kettő között mi felfedezzük, mi az amit képesek vagyunk megkapni, mint belső Fény, azaz mik azok az ízek, amelyeket már lenyelhetünk.

Kérdés

Hogyan képes a száj kiegyenlíteni magát a szívvel?

Válasz

A szív az vágyak, amelyek még nincsenek megvizsgálva eléggé, hogy korrigálódjanak.  A száj az a hely, ahol a korrekciók készül.  De a különleges hely, az a torok. Az a test fölött van és a fej alatt. Ebből a szóból “Garon” származik a “Ger ” (betért) szó, ami arra utal, aki felébred, és Izraelhez csatlakozik.

A torok jelenti a külőmbséget az “emberi” és az “állati” szint között. Ennek a résznek a segítségével beszélek, azaz torokkal, ez különböztet meg engem az állattól és tesz engem emberré. A teljes agy, az összes vizsgálatok, az összes gondolatok az agyból, és mindazon dolgok is, amelyek a szívből származnak – azok igazán a torokban találhatók.

A torok egy speciális mechanizmus, amely az agy mellett működik, és amelynek a segítségével beszélünk, elemzünk, vagy akár énekelünk. Tehát alapvetően így kifejezzük az éppen elért szintünket.  Minden, ami a szívben létezik, vagy az elmében, az mind a beszédben fejeződik ki, a torkon keresztül, bár nem világos, hogy mi ebben a különleges, hiszen ez olyan, mint valami cső, zsigerek, vagy izmok…

De ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. A beszéd mechanizmusa esetében meg kell érteni, hogy az szívben és az agyban kezdődik. Annak érdekében, hogy képesek legyünk ezt megvalósítani, a”tüdő őt pólusán keresztül” lentről jön a levegő, és azután elér a “száj őt részein keresztül” (a nyelv, a szájpadlás, a torok, fogakra és az ajkak). A spiritualitásban létezik egy nagyon komplex mechanizmus, ami így jelenik meg a mi fizikális életünkben.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.