Dr. Michael Laitman

Föld a látóhatáron túl

Kérdés

70 évvel ezelőtt Baal HaSulam figyelmeztette az embereket, hogy a Holocaust eljön, de senki nem figyelt rá. Ma is borzasztó figyelmeztető jelei vannak, egy lehetséges világháborúnak. Miért nem vonunk közvetlen párhuzamot Baal HaSulam szavaival, hogy azok bizonyítsák az igazunkat?

Válasz

Az emberi ego minősége olyan, hogy nem láthatja meg ezt a forgatókönyvet. Az emberek képtelenek felfedezni ezt.

Ráadásul a jelenlegi helyzet különbözik az előző évszázadban történtektől. 70 évvel ezelőtt Baal HaSulam 5 – 6 állandó tanulóval dolgozott, de ma több ezren tanulmányozzák az ő anyagait, melyeket ki sem tudtak vinni a csoportjukból. Az emberek szerte a világon elkezdték elfogadni ezt az üzenetet, és azonosulni vele. Természetesen mindenki a saját mértékében, de ez akkor is így van.

Semmi tenni való nincs ezzel, ezek az evolúció törvényei. Ha láthatná valaki a teljes kiterjedését a Malchutnak, amit korrigálni kell, akkor fel sem bukkanna benne ennek a kérdése.

Képzeljük el, hogy valaki átszeli az óceánt Európából Amerikába, térkép nélkül, és bár már csak pár kilométerre van a szárazföld, nem tudja azt meglátni, és azt gondolja, hogy elveszett az óceán szívében. A látómezeje behatárolt, a horizont, a látóhatár által, és csak a vizet látja maga körül, az utolsó pillanatig, amikor a kontinens sarka felbukkan előtte.

Ami először megpillantható, az a legmagasabb pontja a szárazföldnek, amit a hajó legmagasabb pontjára felkapaszkodott ember fog meglátni, és felkiált majd: Föld! De ezt más, még nem látja. Hinni fognak neki?

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.