Dr. Michael Laitman

KKlima-változás fenyegeti a mentális egyensúlyt

Szeptember 4, 2011 2:10 pm

Sajtóhírek (From France24.com): “Ausztrál kutatók szerint a klíma változás a lelki egészségre is hat. Tony McMichael az Ausztrál Nemzeti Egyetemről azt állítja, hogy a drog- és alkohol visszaélések, családi zavarok, öngyilkosságok statisztikája e tendenciák növekedését mutatja Nyolc százalékos növekedést mutat az önpusztító viselkedések aránya, amikor 300 milliméterrel az átlag alatt marad az esőzés. Ian Hickie, az agyi Kutató Intézetből azt mondja, hogy a “hosszútávú fenyegetéssel” való élés okozza ezt, s nem az egyedi katasztrófák. A klíma változása a meglévő konfliktusokat a források elosztását – pl. a vízét – még több stresszel teszi nehezebbé.”

Kommentárom: Bizony, az emberi viselkedés, hogy nem akar a természet – a csak adó szint – harmóniájából, ez okozza a természet ingatagságát. A természet csak visszavág. A természet négy részből áll: ásvány, növény, állat, ember. Az ember a legmagasabb szint, nem az állati test miatt, hanem vágya és esze miatt.

Évezredeken át csiszolta a természet az emberi vágyat és az észt. Ahogy ez kifejlődött, a természet nem akadályozott. De a múlt század végén az egyes ember egyéni kifejlődése véget ért. Azóta a vágy és a lélek elkezd egyesülni a természettel egy közös hálózatban. A világ globális lett és integrális. A köztünk lévő hálózat egybefon.

De a vágyaink egoisták maradtak s szemben állnak a hálózatisággal, s ezért egyre nagyobb gyűlölet és válság bukkan elő: egoisták nem bírják a közösséget. S mivel az emberi vágyak a legmagasabb szint, a leghatékonyabbak is, tehát a természeti kapcsolat zavarai miatt az ember szenved a legtöbbet.

Itt az ideje, hogy mindenki maga vonjon le következtetéseket ebből, hisz a természet kényszerít minket. Jobb volna, ha megváltoztatnánk a legbelső természetünket, az egoizmust.

[53233]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.