Dr. Michael Laitman

Tudás, nem utasítások

A spirituális folyamat vezetése során, sem rendelkezéseket nem hozunk a tömegek felett, sem utasításokat nem adunk senkinek. Egyszerűen tudást adunk az emberek kezébe.

Néhány órát naponta azzal töltök, hogy jelentéseket tanulmányozok és elemző írásokat a világot megváltoztató eseményekről. Semmit nem fogadok el biztosnak, hanem végrehajtom a saját analízisemet, kialakítom a saját megítélésemet az eseményekről, melyek majd megadják az alapját, a saját cselekedeteimnek.

Pontosan ugyanezen a módon hagyjuk meg az emberek szabad vélemény nyilvánítását. Csak átadjuk nekik a módszert, amellyel maga a természet ír elő a számunkra. Ez a módszer, tudományos kutatásokon alapszik.

Például néhány általam olvasott dolog, egyezést mutat az általam tanulmányozott rendszer szabályokkal és a kibernetikával. A kibernetika a rendszerek tudománya, amely leírja a szabályzási működését különböző megnyilvánulásokban, biológiai, mechanikai, természeti, ökológiai stb. rendszerekben. Nagyszámú képlet írja le a szabályozás rendszerek különböző szintjét, a bemeneti és kimeneti szinteket, és köztes állapotokat. Ez aztán kapcsolódik a rakéták irányításához, bizonyos feltételekhez kötött mozgásokhoz, stb.

Mondjuk egy vonatnak kell elérnie a B pontot az A pontból, a legkevesebb üzemanyag felhasználásával, a mechanika minimális kopása mellett, a legkisebb és legnagyobb sebességgel haladva a váltókon, hirtelen gyorsítások és fékezések nélkül. Optimális teljesítése mondjuk húsz feltételnek csak az egyik problémája a helyes szabályozásnak. A szervezetünkben több ezer paraméternek kell egyensúlyban lennie egymással, és az életnek nevezett, egyesített rendszerben kell megjelennie, ugyanannak az elvnek megfelelnie.

Tehát ma, el kell magyaráznunk minden embernek, mi fog történni, ha nem teljesítjük be a kölcsönös garancia formáját, annak megfelelő mértékben, ahogy az ma megjelenik. Valójában mi a korrigált és egyensúlyban lévő Végtelen Világ Malchutjáról beszélünk, ám a pillanat irányít minket. A kölcsönös garancia formájának figyelmen kívül hagyása esetén hiányt szenvedünk, egyszerűen meg kell tanulnunk a minőségét.

Ezért a mi megközelítésünk informatív. Ez az, ahogy a diákok tanultak az egyetemen, hogy később alkalmazhassák a megkapott tudást, az életben. Az embernek viszonosságot kell megtanulnia a másokkal való kapcsolat rendszerében, és úgy kell tanítani magát, hogy szórólapot kapna tőlünk.

Ma nem tűnik fel egyetlen olyan foglalkozás sem, amely ne kívánna intelligenciát valakitől. Végül is nem egy állat. Hagyjuk, hogy ásson egy lyukat a maga számára, azonban még ebben is használnia kell a fejét, a fizikai ereje mellett.

Ezért az oktatás által az emberek helyes módon léphetnek kapcsolatba egymással, bemutatjuk a számukra a cselekedetek, az elme és az érzések területét. Nem hagyjuk őket az állati szinten, mivel a kölcsönös garancia az emberi szinthez kapcsolódik, névleg a bennem lévő ember mérlegeli az együtt működést másokkal. Mi egy belső, érzékelési fejlődésről beszélünk.

Nem véletlen, hogy a ma embere, a kölcsönkapcsolatokat keresi, elmegy a demonstrációkra, szociális igazságosságot követel, és általános egységet. Ez az, amiben hiányt szenved, és mi elmagyarázzuk, hogy ez a természet követelése, aminek megfelelően nekünk magunknak kell kialakítani a köztünk lévő kapcsolatot. Kölcsönös kommunikáció, kölcsönös garancia az integrált rendszer törvényei, melyben jelen vagyunk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.