Dr. Michael Laitman

Merre hajlik a globális egyensúly?

Ma nehéz megmondani, mi lesz a szerepe az összes országnak, az új globális világban. Minden attól függ, hogyan fog működni Izrael, merre billenti a mérleg skáláját, hogy megváltoztassa az erőegyensúlyt az amerikai, orosz és arab világ között.

Európa elveszti a befolyását. A fő erők a világtérképen, amelyek megmaradnak az arab világ, Amerika és Oroszország. Kína már nem tud kimenni a kagylójából, a “sarkából”, a világ végéből. A váltság nem ad nekik elég időt, hogy kifejlődjenek. Már most kezdi érezni, hogy a világnak nem szükséges minden, amit termel. Mivel a világnak csak lényeges dolog szükséges, és Kína termel olyan termékeket, amelyek nem létszükségesek.

Azonban most lehetetlen megjósolni pontosan mi fog történni, mert minden a  mi szabad választásunktól függ . Ha mi jól és helyesen működünk, létrehozzuk az egyensúlyt az erők között, akkor az amerikaiak nem használják ki az arab országokat, azért hogy az ők segítségükkel legyőzzék és uralják a világot, mert ma ez a dolog az, amire ma ők sóvárognak. Így Izrael akadállyá vált számára, megpróbálja eltávolítani, azért hogy elkezdhessen haladni Oroszország és Kína irányában. És ezért akarja használni a legextrémebb arab fundamentalizmus erejét, és köt szövetséget az összes terrorista mozgalmakkal.

Ez a jelenség már jól ismert, már írva volt több helyen. Én nem mondok egy szót sem a saját véleményem alapján. Tehát meg kell értenünk, hogy az összes jó változások, amit meglehet tenni a világban, csak a természetünk felett lehetségesek, és csak a korrekció módszerével! Nincsen semmi lehetőség megszerezni valamit erővel, különlegesen olyan ország számára nem megy ez, mint Izrael. Mi már látjuk, ami történik az utcákon, hogyan használja mindez az amerikai terv megvalósítását.

Mindezek a tüntetések és az ott felbukkanó igények része a nagy politikának, amelynek a célja, hogy kitakarítsa ezt a területet, és létrehozzon egy arab fundamentalista vezetőséget.

Amerika feltételezi, hogy ez lesz az ő erős fegyvere. Ez a program rég létezik és fokozatosan kezd megvalósulni, Amerika ilyen hozzáállása az iszlámhoz, mint külső erőhöz, amely lehetővé teszi a világ másfajta kezelését. Izraelnek mindez felülről van elrendezve, azért hogy nyomjon minket a spirituális megoldásra. Különlegesen Oroszország és Kína kell, hogy érezzek ők  Izrael szövetségesei, mivel ők maguk is veszélyben vannak. Mi csak “kisebb akadály” vagyunk az Amerika útjában, és ők a valódi cél.

Ez az egyensúly, amelyet Amerika akar meghatározni a világban. Az arab világon kívül, milyen más erő létezik ma, amellyel lehetséges felforgatni és háborúzni, és amely mögött ott áll az olaj és a fundamentalista, agresszív erő? Európa teljesen öreg. Oroszország is legyengült és megöregedett ezekben az években, és nincs meg neki a korábbi ereje. Lehet ezt látni a bruttó nemzeti termék dinamikája után.

Kínának sincsen reális ereje, mert ők a “játékok” piacával vannak elfoglalva. Ez még nem erős hatalom.  Sokat összpontosítanak a pénzre és az emberi erőforrásra, de az ország még nem építette fel magát. Az ők felfogásuk, félre állni és ez így volt évezredekig. Bár a kínaiak szétszóródtak a világban, de ez még nem “invázió”, mert a belső pszichológiájuk vagy felfogásuk nem változott meg és ez megállítja az embert.

Ez az egész így van elrendezve fentről. Minden a pontos program szerint fejlődik, amelyről lehet olvasni a proféták könyveiben, ahol írják, mi fog történni a világ végén. Izrael pontosan a “spicc”- ben van és határozza milyen irányba és milyen lépésekben fog haladni a világ.

Ez egy nagyon világos irányzat és sokan már megértik. Én nem fedezek fel ebben semmi újat. A végén többen és többen fedezzük fel ezt az egyszerű dolgot: a Felső erőn kívül nincsen, kiben bízzunk. De nem elég, csak kiáltani az egekhez: “segítség!” Hanem valóságosan kell működni és magunkhoz vonzani ezt az erőt. Ahogy Amerika vonzza magához az idegen erőket és rajtuk keresztül cselekszik, úgy mi is vonzzuk a Felső erőt és így cselekszünk a segítsége által. Nekem úgy tűnik, hogy a jó erők győzelme biztosítva van. Nekünk csak folytatni kell a munkánkat, és meg kell tennünk a ránk háruló feladatot.

A többi próbálkozás és nagy programok nem érnek semmit. Csak ha mi helyesen működünk, tudjuk lecsendesíteni ezt a sok rosszat.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,158 seconds.