Dr. Michael Laitman

Hogyan lehet megérteni a vágy lenyomatát

Az egész valóság a megszerzési vágy fejlődése. Kezdetben ki kell fejlődnie mindaddig, amíg el nem ér egy spirituális szintet, és onnantól kezdve ki kell fejlődnie két párhuzamos formában, a jobb és bal formájában – vagyis, amikor felemelkedünk a megszerzés iránti vágy fölé  és dolgozunk az adakozás vágya fontosságán, amíg megértjük, hogy nincs is semmilyen megszerzés vágy  és valójában minden, az abszolút adakozás.

Így, mi elérünk ehhez a ponthoz, amelyben nincs fehér, hanem csak kívül van Fehér Fény, de a pont maga fekete. Majd elkezdünk végezni különböző cselekedeteket, hogy támogassuk ezt, Fehér Fényt. Az összes munkánk éjjel történik, amikor elválasztjuk a természetes megszerzést az adakozástól, és megértjük, hogy a megszerzés vágya, csak fordított másolata, lenyomata a Fénynek. Ez azért történik, hogy a lenyomat fölé emelkedjünk, a sötétség fölé és megépítsük a saját valóságunkat.

Ezek a felemelkedések, hasonlók a gyakorlatban végzett feladatokhoz, amelyet az iskolában kapunk, vagy a sport során, amelytől függ az előrehaladásunk. A Fény, egy jó oktatató, akinek sok, megfelelő gyakorlat van a tárházában, megfelelő sorrendben és  minden egyes személy képességének megfelelően módon , tudja hogyan hozza ki az embert a korrekcióba,  közelebb a célhoz, a leggyorsabban és leghatékonyabban.

Az egész életünkben a gyakorlatok sorrendjét, a Teremtő teszi elénk, hogy azt elvégezzük és elvárja tőlünk, hogy megfelelően reagáljunk ezekre a gyakorlatokra. Ő olyan, mint egy döntő bíró, aki nem téved, mert ismeri az utunkat és a belső szerkezetét mintanyiunknak. Ezért meg kell, hogy értsük, hogy mindent, amit érzünk, a létezésünk minden pillanatában, kizárólag a jó és a helyes cél megszerzése érdekében van, a fejlődésünk részeként, egészen a végső állapotig.

Minden – a Fehéren kívül, amit el sem érek – az én tulajdonságaim különböző szintjei. Ha én ezeket felemelem, hogy igazoljam Azt, aki elhozza nekem ezeket az érzékeléseket.  Ha mi nem végezzük el a gyakorlatokat helyesen, és nem reagálunk a megfelelő formában, akkor jön a következő állapot. Ha a következő állapotban mi sikeres formában cselekszünk,  akkor korrigáljuk ezt az állapotot és azt is amit korábban nem korrigáltunk .Tehát mindig visszamenőleg vagyunk képesek korrigálni. Az összes állapot össze van kötve, az ok és okozat láncolatában. Az összes állapot, amelyben vagyunk minden pillanatban: – az elme és a szív érzésében, a valóság érzékelésében, a múlt, a jelen és jövő érzékelésében, a körülvevő környezet érzékelésében – mindent amit látunk a mi tulajdonságainknak a visszaverődésébe van belevetítve, mint árnyalata a Fehér Fény hátterére, amely a fekete pontomból vetítődik ki.

Magamat egy olyan helyzetbe kell, hozzam, ahol én a valóságban mint egy fekete pontként vagyok  beleereszkedve a Fehér óceánjába, az adakozásnak.  Amit én ezen kívül érzékelek, az egy hozzáadás, azért hogy elhozzon engem a következő állapotba, amely sokkal magasabb szintű.

Ez a kitöltés mindig úgy jön mint a sötétség érzete, különböző formákban, ebből a jelenlegi valóságból. De mindezek az árnyalatok, a “613” parancsolatokból vannak összeállítva, a korrupt vágyakból. Ezért az egész valóságban, a fizikai életben, az elme és a szív belső érzékelésében, látom, hogy a Teremtő állandóan hívogat, hogy elérkezzek a forma azonossághoz vele. Mivel nekem nincs semmi másom, mint az egy és egyetlen fekete pontom, amely az alapja az, amit Ő teremtett, mint a “Létezés a semmiből”, a Felső Fénynek ezen óceánján keresztül.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.