Dr. Michael Laitman

Alszom, és álmot látok, alvás közben

Amikor az ember belép a spirituális világba, azt mondja, hogy “eddig álomban voltam!”. Mert amikor elkezdjük látni a vágyunkat oldalról, megértjük, mintha eddig ködben lettünk volna. Hiányzott a megértés, az objektív szemszög a magunk részéről, hogy láthassuk milyen hazug valóságban éltünk, mint egy rossz álomban.

Ez nem volt az igazi valóság, mert nem értettük meg magunkat és azt a világot, amelyben élünk. A jelenlegi világot hívjuk álomnak. Végül is ez történik az álomban, mi megtapasztaljuk a folyamatot, valamilyen életet, és hirtelen felébredünk. És akkor érezzük a különbséget az álom és a valóság között.

Mi tudjuk, hogy két életforma létezik: az álom és a valóság. De mi a különbség közöttük? Honnan lehetünk biztosak, hogy most nem alszunk, amikor olvassuk ezeket a sorokat, és egy pár pillanat múlva felébredünk? Ha ez nem lehetséges?

Nincs lehetőségünk megtudni a legmagasabb valóságot, amelyet “felébredésnek” nevezünk, és a mostani állapotot nevezzük álomnak. Ezért a kabbalisták, a bölcsek, azt mondták “Álomban voltunk”. Ez igazan így van, mert mikor felfedeződik bennünk a valóság egy magasabb szinten, azt nevezzük valódi valóságnak.

Így van ez minden szinten! Mikor a köd kezd felszállni, úgy fog tűnni neked, hogy ez az ember élete, világa, és ezen kívül nincsen semmi. Azonban azt mondhatja, én most megyek aludni, azaz egy alacsonyabb szintre lépek, egy alacsonyabb valóságba.  Viszont ha felemelkedik, egy még felsőbb szintre,azt látja, hogy eddig aludt.

Ameddig el nem jut, az Végtelen világába, 125 szinten megy keresztül és minden egyes új szint, olyan mint egy új valóság a számára, és az előző szintek olyanná válnak mit egy álom. De igazából mindezek a szintek, ezek egyik a másikon belül vannak, mivel ezek jelenségek egy vágyon belül jelennek meg.

Kérdés

A mi világunkat mindenki érzékeli és látja, akkor hogy mondhatjuk, hogy ez elképzelt világ?

Válasz

Ez most csak egy elképzelés, mert én most csak hihetem, hogy létezik egy másik is. Csak ha egy másik szintre emelkedem, akkor tudok visszanézni onnan, fentről, az előbbi állapotra, a testemre, amely ebben a valóságban maradt. Hogyha mi egy magasabb szinten vagyunk a lelkünkön belül, amely a mi adakozás iránti vágyunk, akkor, amikor én letekintek felülről, az adakozás vágyából, a megszerzési vágyamra, akkor a megszerzés vágya egy álomnak tűnik, amelyből lassanként felébredünk.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.