Dr. Michael Laitman

Hol van a spiritualitásnak a helye?

Kérdés: 

Hol van a spirituális világ helye?

Válasz:

A spirituális világ helye, az egy vágy, amely hasonlóságban (formaegyezésben) van a Kibocsájtó vágyával. Illetve a fizikai világ helye, egy olyan vágy, amely ellentétes a Kibocsájtóval.

A spirituális világ helye, az a  hely, ahol a vágy létrejött. A vágyon kívül nincs semmi, és csak úgy tűnik a számomra, hogy én a korporális testben létezem, és körülöttem van az egész világ, amely  kövületi, növényi, állati, az emberi szintből álló, de ez az egész egyszerűen az é vágyaim összessége.

Minden tehát, amit magam körül látok, az, az én vágyam, ami különböző formákban jelenik meg. A vágy mindenféle módokon tárul elém, ez a betölthetetlen anyag. Az anyag is vágy.  Vannak  negatív töltésűek és a pozitív töltésűek, de mindenképpen kölcsönhatásban működnek – mindezen vágyak, amelyek olyan formában fedeződnek fel az érzékelésemben, mintha valami anyagi forma lenne.

De csak az én vágyam létezik számomra egyenlőre, egy vágy, amely benne van foglaltatva egy másik vágyba. Vannak egyszerűbb vágyak és bonyolultabb vágyak. Vannak vágyak, amelyek csak ösztönös, élettelen instrukciókkal működnek, és vannak amelyek már a teljes program szerint működnek. Azaz a vágyak összekapcsolódnak és eltávolodnak, és különböző formákat építenek meg.

De ez csak vágy. Magam vagyok az, aki érzékeli magát, mint a környezetet, az egész világot – az vagyok, aki megtapasztalja a vágyat és nem több. Az én vágyamon belül érzékelek különböző vágyakat, más formákat is.  Érzem, hogy léteznek vágyak, amelyek alantasabbak, ezek azok amiben a barátokra úgy tekintek, hogy én vagyok az első  és a többiek alacsonyabb szinten vannak nálam. Az összes többi formája a vágyaknak, olyan mintha bele lenne foglaltatva az én vágyamban, mindenféle, különböző karakterű részeket fedezzek föl bennük. A legnagyobb vágyak felfalják a kisebb vágyakat.

A vágyon kívül semmi sincs. Mint ahogy a fizikusok mondják, hogy semmi más nem létezik az erő terén kívül. De a vágy terén belül mindenféle változásokat érzünk, amelyek lefestik nekünk a valóságot. Már hozzá vagyunk szokva, az ebben a képben való létezéshez, nem látjuk át és ezért nem is értjük, hogy ez menyire illuzórikus, és ezért nevezzük ezeket a jelenségeket, amik történnek a vágyunkban, hogy  ” ez a mi világunk”.

ford: BS

lekt: KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.