Dr. Michael Laitman

A belső használatú szerkezet

Tényleg a történelem egész folyamán, az egyiptomi kivonulástól a templom lerombolásáig, amikor Ízráél szellemi nemzetként létezett, az elmúlt kétezer évben a kabbalisták kis csoportokat hoztak létre maguk közt s ez elég is volt.

De most a kölcsönös szolidaritás új rendszerét evilági és kézzelfogható szinten kell felépíteni. mint más evilági rendszereket és társulásokat. Nemcsak belső, magunk közti kapcsolatként, mint a korábbi kabbalisták egymás közti adási módja, hanem ma az egész világnak meg kell tanulnia az adást egymásnak.
E szellemi képesség kézzelfogható alkalmazása kell ez legyen minden nép, minden ipar, minden kereskedelem és az ember minden kapcsolata mindennapi szinten át kell legyen ezzel hatva., Minden szinten testi kapcsolatokban kell megjelenjen az összes viszonyunkban, étel, nemiség, tisztelet, család, hatalom, tudás minden elemében. Vagyis mindennek a világban adás szándékkal kell léteznie.
Előszöris ehhez újfajta nevelés kell, azután kezdhetünk a felépüléssel dolgozni, előbb magunkat s utána a társadalmat kell, hiszen másképp csak bajt hozunk. A világ a hibáink miatt még rosszabb lesz.

Ha nem értjük, hogy belsőleg vagyunk sérültek, s inkább odakinti váltásra törünk, akkor a létrejött változások kifordulnak, s addig nem valósulnak meg, míg át nem lépünk a felépülésbe. Csak a belső viszonyaink megváltoztatása után lehetséges külső változtatás – bentről kifelé. Csak így lehet új valóságot felépíteni.
[53822]
From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 9/6/2011, “The Nation”

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,724 seconds.