Dr. Michael Laitman

A közöny halkan gyilkol, mint egy ravasz kígyó

A tehetetlenség ereje, amely folyamatosan visszatart minket a saját kezdeményezésünkre történő változásoktól, a felébredéstől,  a Teremtő felé való közeledéstől – ami végül is a szenvedések nyomása helyett és egy hatalmas felhőt borít ránk, amelyet úgy nevezünk, hogy “Amalek.”

Láthatólag semmi különösebbet nem történik. Egyszerűen elgyengíti az embert, elveszi a vágyát, lehűti, azt sugallva, hogy semmi ok nincs aggodalomra, „csak folytasson mindent, ahogy eddig,és akkor  minden rendben lesz.” Nagyon okos és ez által erősebb, ugyanis a közönyt bocsájtja az emberre. Ezért „Amalekre”, mint kiemelt ellenségre tekintünk az utunk során.

Látjuk, hogy minden más ellenség, aki el akar minket tántorítani, kiabálva felfedi magát, és ellenséges minőségeit. Azonban Amalek más, ő csendesen tevékenykedik, oldalról settenkedik, mint egy ravasz kígyó. Vannak emberek, akik ilyenek, akik tudják, hogy kell láthatatlanul, de önmagukról soha meg nem feledkezve, titokban mesterkedve, suba alatt, mindent a saját előnyükre fordítani.  Ezek az emberek okozzák, a legnagyobb kárt.

Mondva van, hogy ki kell törölnünk Amalek emlékezetét. Ez a Teremtő felfedezésére irányuló fontosság feladata, elfogadva a cselekedeteket, melyeket ebből az okból teszünk, és elfogadva a reményt, hogy mindez Fentről elrendezve történik.

Mi a cselekedetek világában élünk. Ezért, mindaddig, amíg tehetünk valamilyen gyakorlati cselekedetet, semmi nem fog történni. Látható, hogy a cselekedet nem dönt el semmit, mivel a legfontosabb dolog, a szándék. Azonban a valódi szándék, Felül van, a Fényben, mi pedig a vágyban vagyunk, alul.

Ezért, ameddig van lehetőségünk kapcsolatra, vagy a kölcsönös közelítésre irányuló cselekedetek végrehajtására, melyek önmagukat alulról mutatják meg, a kabbala bölcsessége nem tárul fel, és nem jön elő a rejtettségből. Végül is semmit sem lehetne tenni, ha nem lett volna lehetőség, valamilyen gyakorlati korrekció végrehajtására.

A szándékaink mindig egoisták, de a dolgok változások felé vezethetnek, ahogy mondva van, a szívet követik a tettek. Ezért, amikor a világ elkezd hatalmasat változni, annak oka, hogy a Teremtő közelít felénk, és mi ugyanazokat a cselekedeteket kezdjük el végrehajtani az Ő irányába. Még ha ezek a cselekedetek, a helyes szándékot nélkülözik is, még is megváltoztatják és megtisztítják a vágyainkat, azaz nagyon segítőek.

Ezért a kabbala bölcsessége feltárul, és dolgozhatunk önmagunkon, és megváltoztathatjuk önmagunkat, az egységre irányuló kísérleteink, és ennek az üzenetnek a világban való terjesztése által. Elmagyarázzuk a jövőt, amelyhez az emberiségnek el kell jutnia, amely mindannyiunkra vár. Elmagyarázzuk, mit kell tennünk, hogy a Teremtő feltárulása nagyon kellemes, ha nem bújunk ki minden eszközzel ez alól, hanem sokkal inkább, az Ő megközelítésére irányuló vágyban élünk.

Új irányítás, új hatalom alapozódott meg a világban, erők új hálózata tárult fel, melyek irányítják a világot ma. Meg kell értenünk és éreznünk kell ezeket, hogy együttműködhessünk velük.  Ha megtesszük, amit csak tudunk, hogy mindezt eredményesen végrehajtsuk, akkor töröljük Amalek emlékezetét, mivel Amalek leginkább a Teremtő és a kölcsönös adakozás minősége fontosságának lekicsinylésével operál, amely a lényege az új irányításnak, az új kormányzásnak, amely most érkezett el a Földre és lefed minket, mit egy felhőzet.

A válság oka, hogy a Teremtő egyre közelít. Az Ő adakozási minősége elérkezik hozzánk, és egyre jobban érezzük ezt megnyilvánulni közöttünk. Töröljük Amalek emlékezetét, a gyakorlati magyarázatainkban a mi lenti világunkban. Akkor a Teremtő, a Felső Erő beteljesíti a cselekedeteit Felülről, a Reformáló Fény segítségével.

Ha megpróbáljuk végrehajtani ezeket a cselekedeteket, akár csak a régi, egoisztikus természetünkben is, de együtt, az egész világgal, és ahol csak lehet, elmagyarázzuk és közelebb visszük az emberekhez a Teremtő megközelítésének módszerét, és magunkra vonzzuk a Korrekció Fényét, és elkezdünk változni. Azaz, először, kitöröljük Amalek emlékezetét itt alul, és ennek megfelelően a Teremtő később kitörli az emlékezetét Felül.

Így szövetséget kötünk Vele, közös ellenséggel harcolunk, aki köztünk áll, és elválaszt minket egymástól, és a Teremtőtől is. Ennek a mértékében, a homályos felhő, egy erőteljes, kapcsolati hálóvá, mezővé alakul, amelyet mi, mint az új edényünket fedezünk fel, és ebben a szeretet és az adakozás minőségét tapasztaljuk meg, amelyet a Teremtő felfedezésének nevezünk, a teremtet lények számára.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.