Dr. Michael Laitman

Hogyan fehérítsük ki a vágy sok-sok színét

A realitás azonos az örömkapási vágyunk fejlődésével. Itt először önmagától fejlődik – amíg elér az adás, a szellem szintjére. Onnantól két szinten párhuzamosan fejlődik tovább, jobb és bal oldalon, a kapás-vágy fölé emelkedve mindig kifejlesztve az adás-vágyat. Végül addig tesszük ezt, míg észleljük, hogy csak egy erő van: minden csak adás.

Igen, észleljük, hogy semmi sem fehér, de van egy állandó fehér Fény körülöttük, s mindenfélét kell tennünk ennek fenntartására. Azért éjjel munkálkodunk /tanulunk/ hogy elkülönítsük az adó és a kapó szintet s megértsük, hogy a kapni-akarásunk az a Fény fordítottja /a sötétség/. Az a dolgunk, hogy legyőzzük a sötétséget s megteremtsük a saját valóságunkat, az adást.

Ezek az akadályok olyanok, mint az iskolai vagy sportbeli gyakorlatok, amelyek a készségeinket fejlesztik. A jó nevelő megfelelő gyakorlatokkal megfelelő sorrendben az egyes tanuló igényeinek megfelelően tanít. És tudja, hogy lehet a tanítványokat a leggyorsabban a célhoz elvezetni.

Az életünk egésze a teremtő által nekünk kijelölt feladatok, próbák sora, amelyekben módunk van teremtő módon reagálni. Ő tapasztalt bíró, nem hibázik, ismeri az útjainkat, alapunkat. Ezért kell minden pillanatban értenünk, hogy ami adódik, az a végső jót célozza.

Ezért kel igazolnunk a Teremtő tetteit, minden helyzetben felülemelkedve a negatív érzéseken. Erről szól az életünk.

De ha nem jól reagálunk, nem teremtő módon, akkor jön a következő gyakorlat. Ha sikerül jól reagálni, akkor ezzel korábbi adósságaink eltörlődnek. Minden pillanat belekapcsolódik az ok-okozati láncba: a szív s az agy érzéseibe, a valóság-érzékelésbe, a múlt-jelen-jövő érzésébe. Ezeket mindet a tulajdonságaimmal vetítem, mintha a fehér Fény adás-óceánjának vásznára vetíteném festékkel.

Ami a még nem látható fehér fényen túl van – mind a vágyaim színfoltjai. Ha eljuttatom őket a teremtő igazolásának szintjére akkor magamat a fehér óceánban lévő pici fekete pontnak látom majd. És minden csak azért jelenik meg, hogy a következő szintre emeljen.

És a teremtő mindig sötétséget teremt először különféle formákban a jelenlegi realitásomban. De mindezek a színek a jelenlegi romlott “613” elnevezésű vágyaimból állnak. Ezeket látom a valóságomban kívül és belül /agyban és szívben/ és a teremtő mindig hív, hogy érjem el az ő adás-szintjét. Mert a semmiből teremtett ezért fekete pontként egy fehér fény-óceánban.

Itt indulhat el a szellem /adás/ munkája.

[54025]
From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 9/8/2011, Shamati #127

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.