Dr. Michael Laitman

A teljes út az nem más mint keresés

Kérdés

Tudod jellemezni az összes állapotot amelyeken keresztül kell mennünk a mostani helyzetünktől az adományozás elvárt állapotáig?

Válasz

Azok nem világos, előre meghatározott, egymást – számunkra érthető módon – sorrendben követő állapotok. Azok az állapotok változóak: jönnek és mennek.

Az viszont világos, hogy az elején, amikor a személy elér a kabbalához, ő úgy érzi, hogy mindent elérhet egyedül, és hogy ő nem függ sem a tanítótól, sem a csoporttól. Ő úgy gondolja, hogy a könyvek elegendőek számára az előrejutáshoz.

Akkor ő tesz egy felfedezést, az egyetlen kérdés csak az, hogy ez mennyi időt igényel.  Néha az egoizmusa annyira eltakarja a szemét és bedugítja a fülét, hogy nem lát, nem hall semmit, és így évek telhetnek el. Van amikor ez hamarabb bekövetkezik.

Habár az összes állapot, amelyet mi meg kell hogy tapasztaljunk a fokozatai a mi tudatosságunknak arról, hogy egyedül képtelenek vagyunk célhoz érni, hogy szükségünk van a tanárra, a a csoportra és a könyvekre és a befektetett erőfeszítés egyik vagy másik formájára. Ezért mi emelkedük fokozatról fokozatra egészen addig, amíg tudatosodik számunkra, hogy egyetlen egy dologtól, a Teremtőtől függünk, egyetlen olyan dologtól, amely magába foglalja az összes előzőt, és nélküle éppúgy nem jutunk sehova minta ahogyan nem a tanító, a könyvek és a csoport nélkül.

Most mi felfedezzük, hogy minden létezik őbenne, abban a fogalomban, amelyet én úgy hívok: Teremtő. És akkor én valóban látom, hogy minden, ami engem körülvesz (a saját magam kivételével) az Ő maga, és rajta kívül nincs más. És akkor én megértem, hogy nem tudom, nem is vagyok rá képes (még arra sem hogy meggyőzzem magam) hogy folyamatosan Őt keressem.

BR

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,565 seconds.