Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garanciához vezető ösvény

A kerekasztal megbeszélések során, a legfontosabb elmagyarázni, hogy a kölcsönös garancia nem érhető el önmagában, hanem csak a természettel való függésünk komoly tanulmányozása eredményeképpen, annak érdekében, hogy az ember, mint egy integrált komponens foglaltasson ebben bele. Csak a természet és a teljes emberiség közötti összefonódást, vagyis amikor mindenki eléri az abszolút egyensúlyt, azaz az ember adakozni és kapni is akar az emberi társadalomban, teljes harmóniában, olyan módon, mint egy szervezet egyetlen sejtje, akkor ezt nevezzük kölcsönös garanciának.

Azonban először tanulmányoznunk kell a kölcsönös garancia elemeit, a kölcsönös kompromisszumot és a minden bennünket elválasztó kibékíthetetlenség és különbség feletti kapcsolatot, amely egoizmus kívül helyez minket a célszerűségen. Úgy kell érzékelnünk a közöttünk lévő különbséget, mint egy gyakorlatot, hogy túl kell lépnünk rajta, és pontosan azon a módon kell növekednünk, ahogy egy gyerek növekszik a játékon keresztül.  Ez okozza az előrehaladásunkat, a kölcsönös garancia állapota felé, azaz a teljes, kölcsönös kapcsolat irányába, mit egy egészséges, egységes szervezet.

Ez a teremtés célja, és ezért annak a mértékében, amennyire elérjük ezt a kapcsolatot ezen belül, fogjuk érezni a kölcsönös adakozást, szeretetet, empátiát, az összekapcsolt vágyakat, és a bennünket zavaró dolgok egységét. Semmi nem lesz eltüntetve, az ellentétek minden eleme megmarad, és ezek felett építjük fel a kapcsolatainkat.

Az egységnek ez a módszere az, amit ellentétek ellenére, türelmesen el kell magyaráznunk, és ahogy ezt tesszük, egy fokozatos tudati fejlődés jelenik meg  az emberben, annak a mértékében, amennyire belsővé teszi önmagában a közös, kölcsönös kapcsolatot, a kifejeződő különbségek felett.

Ez a köztünk lévő, törött kapcsolatok helyreállításának hosszú útja. Ez az, ahogy haladunk előre, ameddig elérjük az emberiség teljes korrekcióját, és a természettel való, egyetlen egységbe olvadását.

Ezen a módon elérjük a Végtelen Világ Malchutját, amelyben minden különbség, és ellentét egységben van, így a teljes egoizmus, és párhuzamosan felette a teljes altruizmus is. Ez az, ahogy a teremtés terve tudatossága kifejeződik a számunkra, önmagunkon belül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.